Djenepo, Alzate, Hayden...: Carl Hoefkens heeft geen excuses meer bij Standard

Sport | Standard kende een mislukte start van het seizoen. De Rouches wisten tijdens de laatste dagen van de transfermarkt zich nog stevig te versterken. Voor trainer Carl Hoefkens wordt de druk nu een stuk groter om eindelijk te gaan uitpakken met positieve resultaten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“We hebben ervaring en kwaliteit nodig. Dat is het allerbelangrijkste”, zei Carl Hoefkens begin september na het gelijkspel in eigen huis tegen RWDM. Na zes speeldagen tellen de Luikenaars drie schamele punten, waardoor ze op een troosteloze veertiende plaats staan.

De oproep van Hoefkens viel niet in dovemansoren. Nieuwkomers als Aiden O'Neill, Isaac Price, Hayao Kawabe en Romaine Mundle bleek allerminst voldoende als kwaliteitsinjectie. Het bestuur moest aan de slag. Alles kwam in een stroomversnelling toen Standard, dat het financieel allerminst breed heeft, kapitein Aron Dønnum voor 4,5 miljoen euro wist te verkopen aan de Franse eersteklasser Toulouse.

Stevige aanwinsten

Sportief directeur Fergal Harkin wist als eerste de 28-jarige defensieve middenvelder Isaac Hayden naar de Vurige Stade te halen. De speler wordt gehuurd van Newcastle United en brengt meteen een extra brok ervaring in de ploeg. Hayden speelde immers 118 wedstrijden in de Premier League.

Harkin sprak zijn Engelse connecties -hij werkte jarenlang voor Manchester City- aan en vond ook versterking bij Southampton. Daar wist hij Moussa Djenepo weg te halen. De flankaanvaller speelde tussen 2017 en 2019 al voor Standard en zat er op een zijspoor. Standard betaalde 3,5 miljoen euro voor Djenepo. De snelle aanvaller moet voor meer creativiteit en scorend vermogen zorgen in het team van Hoefkens.

Daar bleef het niet bij, want Hoefkens kreeg ook een speler die hij naar voren schoof bij Harkin: Kamal Sowah. De Ghanese aanvallende middenvelder zat compleet op een zijspoor bij Club Brugge, dat in het verleden nog 9 miljoen euro voor hem betaalde. Hoefkens had hem nog onder zijn hoede in het Jan Breydelstadion en hij drong heel erg aan op zijn komst.

De kers op de taart kwam er met nog een terugkeer van een publiekslieveling. Steven Alzate wordt voor een jaar gehuurd van Brighton & Hove Albion. De Colombiaanse middenvelder speelde vorig jaar al voor Standard, waar hij toen een smaakmaker was op het middenveld. Zijn transfer was een onverwachte opportuniteit die Harkin niet kon laten liggen.

Betere resultaten

Het bestuur van Standard wist ondanks een beperkt budget dus nog stevig uit te halen. Ze haalden jongens met de nodige kilometers op de teller (234 wedstrijden in de Premier League en 147 in de Jupiler Pro League). Hoefkens kreeg dus de gewenste versterking.

Het is nu aan de coach om snel een stevig geheel te maken van Standard. De afgelopen weken werd hem, door media en bestuur, terecht de hand boven het hoofd gehouden.. Er was immers te weinig kwaliteit aanwezig. Met Hayden, Djenepo, Sowah en Alzate kreeg hij er echter vier aanwinsten bij. De komende weken moet Standard met hen beter voor de dag gaan komen, ook al missen ze allen wel nog het nodige wedstrijdritme. Door de slechte start is er echter geen tijd meer te verliezen, met zondag de uitwedstrijd tegen Eupen.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag vanaf 13u het duel tussen KAS Eupen en Standard, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top