Vier CPL-clubs meteen uitgeschakeld in Croky Cup, overige teams kennen vanmiddag hun tegenstander uit Jupiler Pro League

Sport | Voor vier clubs uit de Challenger Pro League zit het avontuur in de Beker van België er al op. KMSK Deinze, RFC Liège, RFC Seraing en Lommel SK sneuvelden in hun eerste wedstrijd in de zesde ronde van de Croky Cup. De overige teams kennen vanmiddag hun tegenstander uit de Jupiler Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vooral RFC Liège heeft een slechte beurt gemaakt tegen eerstenationaler RAAL La Louvière. De Luikenaars creëerden amper kansen, tot onvrede van de meegereisde supporters. Doelpuntenmakers waren Pau (50’) en Maës (82’).

Ook voor Lommel SK en RFC Seraing zit het avontuur in de Croky Cup er op. Eerstenationalers URSL Visé en R. Knokke FC wonnen respectievelijk met 2-0 en 3-1 van hun tegenstander uit het profvoetbal. Bij de Limburgers was het een experimenteel elftal dat aan de aftrap kwam en werd de focus meteen na de verlieswedstrijd op de competitie gelegd. Ook bij Seraing verschenen heel wat jongeren aan de aftrap, die zo de kans kregen om speelminuten te verzamelen.

KMSK Deinze kwam vroeg op voorsprong op bezoek bij Olympic Charleroi, maar nog voor de rust hingen de bordjes al weer gelijk na een strafschop. Ondanks een karrevracht aan kansen bleef het 1-1 na 90 minuten en na 120 minuten. Een strafschoppenreeks zou beslissen over het lot van de Oost-Vlamingen. Met meteen twee missers van Prychynenko en Quintero was hun lot bezegeld: 4-2.

Zes doelpunten, een owngoal, een gelijkmaker in de laatste minuut en uiteindelijk strafschoppen. Ook voor Beerschot werd het een spannende avond op bezoek bij eerstenationaler Lokeren-Temse. De profclub bleef echter feilloos vanop de stip en trokken de overwinning alsnog naar zich toe: 3-3 (3-5).

KV Oostende – FC Ganshoren (2e nat.) 5-0
KSK Tongeren (2e nat.) – Francs Borains 1-4
SV Zulte Waregem – KFC Sint-Lenaarts (3e nat.) 4-1
Excelsior Virton (1e nat.) – SK Beveren 0-1
RAAL La Louvière (1e nat.) – RFC Liège 2-0
Hoogstraten VV (1e nat.) – Patro Eisden 0-2
KSC Lokeren-Temse (1e nat.) – Beerschot VA 3-3 (3-5)
Olympic Charleroi (1e nat.) – KMSK Deinze 1-1 (4-2)