Wie komt aan de leiding in de Serie A: AC Milan of Inter?

Sport | Deze zaterdag wordt de stad Milaan het strijdtoneel van een heuse stadsderby tussen Inter en AC. Het wordt een duel op het scherpst van de snede voor deze twee clubs, die bovenaan het klassement in de Serie A staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De derby tussen AC Milan en Inter is nog altijd een van de duels in Italië waar supporters het hardst naar uitkijken. Vorig seizoen werden fans van beide clubs bovendien op hun wenken bediend toen ze werden getrakteerd op een dubbele confrontatie in de halve finales van de Champions League. Het werd de laatste keer tot nu toe dat de twee clubs elkaar ontmoetten. De confrontatie in mei 2023 viel uit in het voordeel van de Nerazzurri, die in de heenwedstrijd met twee vroege doelpunten het grondwerk legden voor een CL-finale. In de terugmatch was het vooral Romelu Lukaku die met een beslissende pass het ticket versierde voor de finale van de meest prestigieuze voetbalcompetitie van Europa. Daar werden ze echter verslagen door een machtig Manchester City.

Belgische uittocht

Sindsdien hebben er veel veranderingen plaatsgevonden in de samenstelling van beide teams. In de stadsderby van vorig seizoen waren een reeks Belgische voetbaltalenten actief, maar vandaag is dat niet meer het geval. Zo hebben Divock Origi, Charles De Ketelaere, Alexis Saelemaekers en Aster Vranckx allemaal AC verlaten. Bij Inter heeft Romelu Lukaku inmiddels zijn biezen gepakt na een ellelange transfersoap.

Het vertrek van deze Rode Duivels was onderdeel van een grote reorganisatie van hun personeelsbestand. Inter nam immers ook afscheid van André Onana, Milan Skriniar, Marcelo Brozovic en Edin Dzeko. Tegelijk werd er nieuw talent aangetrokken zoals Yann Sommer, Marcus Thuram en Benjamin Pavard.

Bij de Rossoneri was de grootste uitgaande transfer die van goudhaantje Sandro Tonali, die Italië verliet om zich bij de Premier League aan te sluiten. Nadien heeft AC Milan zich onder meer versterkt met Samuel Chukwueze (Villarreal), Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek (Chelsea), Yunus Musah (Valencia) en Luka Jovic (Fiorentina).

Wraak

Zowel AC als Inter kunnen bogen op een uitstekende balans met elk 9 punten op 9, waarmee ze op de eerste twee plaatsen op de ranglijst staan. Inter, dat zojuist het contract met trainer Simone Inzaghi heeft verlengd tot 2025, heeft zelfs nog geen enkel doelpunt moeten incasseren.

Het lijkt erop dat Inter bij deze derby met een voorsprong zal beginnen. Het team kan niet alleen rekenen op rots in de branding Lautaro Martinez, maar hoeft zich ook geen zorgen te maken over een confrontatie met topscorer Olivier Giroud. De centrumspits van AC Milan ligt momenteel in de ziekenboeg vanwege een enkelblessure. Toch moet men bij Inter niet denken dat de overwinning hen op een dienblad wordt gepresenteerd. De Rossoneri zullen de volgende confrontatie met hun stadsgenoten ongetwijfeld goed voorbereiden... Dit belooft vast en zeker spektakel!

Het programma van speeldag 4 in de Serie A op Eleven Sports:

Zaterdag 16 september

Zondag 17 september

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees meer: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top