De JPL is terug: wie wint de strijd in de wedstrijd Union - KRC Genk?

Sport | De Jupiler Pro League heeft twee weken stilgelegen, maar dit weekend gaat de bal eindelijk opnieuw aan het rollen. Op speeldag 7 staan er weer enkele interessante wedstrijden op het programma, zoals bijvoorbeeld die tussen Union Saint-Gilloise en Racing Genk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union zal het zaterdagavond om 18.15 uur opnemen tegen Racing Genk. De Brusselaars kijken op dat moment een van hun voornaamste concurrenten van vorig seizoen in de ogen en gaan voor niets minder dan de drie punten. Op dit moment staat Union zesde in de competitie met tien punten, terwijl Racing Genk negende staat met acht stuks. Als Union kan winnen van Genk, doet het een zeer goede zaak, maar de motor van Racing Genk geraakt stilletjes aan terug aan de praat en dat staat synoniem voor goals.

Antwerp weer op de rails

Maar voordat Union en Racing Genk elkaar weer in de ogen kijken, spelen Westerlo en Antwerp en RWDM en Cercle Brugge nog hun wedstrijden. Westerlo staat onderaan het klassement met amper een punt en kent een zeer slechte start van het seizoen. Antwerp zal daar geen rekening mee houden en wil vrijdagavond vol voor de overwinning gaan.

Zaterdagmiddag gaat de bal aan het rollen bij RWDM. De promovendus neemt het op tegen Cercle Brugge en die club heeft de voorbije weken heel wat indruk gemaakt. Cercle Brugge staat momenteel op de derde plaats met twaalf punten en kan op een kwalitatieve kern, attractief voetbal en een competente coach rekenen. We zijn dan ook benieuwd naar wat RWDM daar zaterdagmiddag tegenover kan zetten.

Enkele uren later zal Club Brugge het opnemen tegen Sporting Charleroi. Het loopt niet helemaal lekker bij Charleroi en daar zal Club Brugge-coach Ronny Deila vast van willen profiteren. De Zebra’s hebben dit seizoen nog geen enkele wedstrijd kunnen winnen, staan dertiende met vier punten, en het valt nog af dit weekend schot in de zaak komt.

Wederopstanding voor Standard?

Zondag staat er een soort van derby op het programma, want Eupen zal het opnemen tegen Standard. Eupen staat zevende met tien punten en doet het dus aardig in de competitie. Bij Standard, daarentegen, is het alle hens aan dek. De Rouches staan veertiende met drie punten en hebben nog geen enkele partij kunnen winnen. Het bestuur van Standard heeft de voorbije weken wel niet stilgezeten en enkele nieuwe spelers aangekondigd: Djenepo, Hayden, Sowah en Alzate. Hopelijk kunnen zij de wederopstanding van de Waalse club inluiden.

Anderlecht neemt zondag de bus naar KV Kortrijk, de rode lantaarn in de Jupiler Pro League. Paars-wit staat tweede met dertien punten en heeft vorige week Thorgan Hazard en Kasper Schmeichel in de kleedkamer verwelkomd. Er wordt veel verwacht van het nieuwe Anderlecht en dus zal coach Brian Riemer ervoor moeten zorgen dat er ook tegen KVK gewonnen wordt.

Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Hein Vanhaezebrouck en AA Gent. Gent staat momenteel op kop in de Jupiler Pro League en tegenover vriend en vijand bewijzen dat het daar ook verdiend te staan. De Buffalo’s trekken zondag naar OH Leuven dat twaalfdes staat (5 punten), dus dat moet in theorie lukken.

De laatste wedstrijd van speeldag 7 wordt op Stayen afgewerkt. STVV rolt zondagavond de loper uit voor KV Mechelen. Mechelen staat op een knappe vijfde plaats en heeft de afgelopen drie wedstrijden drie keer gewonnen. STVV staat op de tiende plaats met acht punten en speelde op de vorige speeldag gelijk tegen Sporting Charleroi. Deze week moet er dus opnieuw gewonnen worden!

Het programma van speeldag 7 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 15 september

Zaterdag 16 september

Zondag 17 september

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top