De Rode Duivels Futsal beginnen de eliteronde van het WK zaalvoetbal tegen Oekraïne

Sport | Aanstaande vrijdag 15 september om 20 uur beginnen de Belgische troepen in Roosdaal met de Elite Tour, de Eliteronde die onze nationale ploeg naar het WK zaalvoetbal 2024 in Oezbekistan moet loodsen. Op het programma staat een wedstrijd tegen Oekraïne, geen gemakkelijke tegenstander.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België neemt het op tegen Oekraïne, Polen en Servië in Groep B van de Eliteronde van de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap Futsal 2024. Om zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK moeten de Duivels als groepswinnaar eindigen. Tweeënhalf jaar geleden liep het in deze fase mis toen de Rode Duivels Futsal zich wilden kwalificeren. Ze beten toen in het zand tegen Finland in een cruciale wedstrijd voor de kwalificatie voor het EK 2022.

Favoriet Oekraïne

Sinds deze noodlottige episode hebben onze landgenoten gelukkig tijd genomen om lessen te trekken uit het Finse fiasco. De mannen van Karim Bachar knoopten in april 2023 terug aan met eerdere successen door in de barrages op heroïsche wijze Hongarije te verslaan. Na de heenmatch met een kleine marge te hebben gewonnen, hielden de Rode Duivels Futsal in de terugwedstrijd de spanning erin tot de allerlaatste minuten. Doelman Dries Vrancken kroonde zich tot held van de ploeg door twee strafschoppen te blokkeren. De Truienaar schonk België zo de kwalificatie.

Op papier is Oekraïne, de eerste tegenstander van de Rode Duivels Futsal, een geduchte concurrent. De Oost-Europese ploeg was halvefinalist tijdens het laatste EK, waarin het onder meer Kazachstan versloeg in de kwartfinales. Bovendien is Oekraïne groepsfavoriet en mogen we niet vergeten dat het land op de negende plaats staat in de rangschikking van de FIFA. België staat pas op de 33e positie.

De vijf groepwinnaars kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK, de vier beste tweedes mogen het in april 2024 tegen elkaar opnemen in een play-off-fase waar twee ploegen zich nog kunnen plaatsen voor het WK. Onze landgenoten konden zich tot nu toe slechts drie keer kwalificeren voor de eindrondes: in 1989 (Nederland), 1992 (Hongkong) en 1996 (Spanje), met de vierde plaats in 1989 als beste resultaat.

Beleef de start van de Elite Tour-kwalificatie voor het WK 2024 met op vrijdag 15 september de wedstrijd tussen België en Oekraïne op Pickx Live (inbegrepen in het basisaanbod van Proximus Pickx) en Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top