Thorgan Hazard naar Anderlecht: gedurfde keuze om Rode Duivel te blijven

Rode Duivels |

Anderlecht heeft op de valreep een stunttransfer gerealiseerd door Thorgan Hazard naar het Astridpark te lokken. Voor de speler, die bij Dortmund op een zijspoor was beland, is het een geweldige manier om zijn carrière nieuw leven in te blazen met het EK 2024 in het vooruitzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Thorgan Hazard, die door Domenico Tedesco niet was opgenomen in zijn selectie voor de confrontatie met Azerbeidzjan en Estland, betaalt zijn gebrek aan speelminuten bij Dortmund cash. Het vertrek van de speler was een absolute noodzaak als hij de 23-koppige selectie wilde halen voor het EK in Duitsland over een paar maanden.

Hij werd het hof gemaakt door een club uit Turkije, maar uiteindelijk koos de Rode Duivel voor zijn vaderland, en meer bepaald Anderlecht. Tien jaar na de flirt tussen hem en paars-wit, zal Hazard nu de Brusselse kleuren dragen. Een uitstekende keuze.

Weer op de rails

Door te tekenen voor RSCA heeft Thorgan Hazard één, of zelfs twee stappen terug gezet in zijn carrière. Bij de elfde van vorig seizoen zal hij geen Europees voetbal spelen. Een geluk bij een ongeluk? De linkervleugelspeler zal kunnen genieten van een lichter programma in een omgeving die "minder competitief" is dan de Bundesliga. Daardoor zal hij misschien frisser voor de dag komen aan het einde van het seizoen.

Tedesco adviseerde de speler bij de afronding van de deal met Anderlecht. Het is mogelijk dat hij hem gerustgesteld heeft dat een terugkeer naar België geen obstakel is voor een toekomstige selectie voor de Rode Duivels. Maar natuurlijk moet Hazard goed presteren en beslissend zijn in het Lotto Park.

Ideale omgeving

Met zijn techniek en kwaliteiten zal Thorgan Hazard waarschijnlijk een boost geven aan het aanvalsspel van de Brusselaars, die geen echt serieus alternatief achter de hand hadden naast Francis Amuzu – en ook hij speelt wisselvallig. Als we vertrouwen kunnen hebben in de slaagkansen van Hazard, dan is dat omdat hij in een vertrouwde omgeving belandt.

Thorgan Hazard, de Gouden Schoen van 2013, maakte tien jaar geleden al het mooie weer in de Pro League, toen in het shirt van Zulte Waregem. Bij Anderlecht is hij nu dicht bij zijn familie in Braine, vlakbij Tubeke. Het is de perfecte plek voor hem om zich bij zijn gezin op te laden en te schitteren in het shirt van Anderlecht... en ook op het EK 2024?

Volg de interland van de Rode Duivels tegen Azerbeidzjan deze zaterdag 9 september vanaf 14u30 op VTM.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top