Met coach Gill Swerts begint een nieuw tijdperk voor de Rode Duivels U21

Sport |

De Belgische beloften beginnen hun kwalificatiecampagne voor het EK 2025 op 11 september tegen Kazachstan. Het begin van een nieuw tijdperk, want de Diablotins hebben met Gill Swerts een nieuwe coach, na het EK-fiasco met z’n voorganger Jacky Mathijssen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De bittere pil van het mislukte EK 2023 moet door onze U21 zo snel mogelijk doorgeslikt worden. En om dat te doen, moest Jacky Mathijssen het ontgelden: zijn contract werd niet te verlengd. Gill Swerts, voormalig 17-voudig international, werd aangesteld als hoofdcoach van de beloften. Hij werd in 2018 coach van de U16 van Antwerp en nam een jaar later de leiding over de U23. Nu zit hij dus op de bank van de Belgische U21 in de aanloop naar de kwalificatiecampagne voor het EK 2025, dat zal plaatsvinden in Slowakije.

“Dit onverwachte aanbod en deze buitengewone kans om met een getalenteerde jonge groep te werken en samen een gemeenschappelijk doel na te streven op internationaal niveau zijn zo waardevol dat ik deze kans absoluut moest grijpen. Ik ben dan ook enorm gemotiveerd en geïnspireerd om van dit spannende avontuur een gezamenlijk succes te maken”, aldus de nieuwe U21-coach.

Spaanse uitdaging

België zit in Groep B, net als Spanje, Schotland, Hongarije, Kazachstan en Malta. Spanje is met vijf beloftentitels de favoriet in deze groep. Voor de rest zullen onze Diablotins op hun hoede moeten zijn voor Schotland en Kazachstan. De groepswinnaar kwalificeert zich rechtstreeks voor de eindfase, net als de drie beste runners-up uit de negen groepen (zonder rekening te houden met het resultaat tegen het team dat als zesde eindigde).

De zes andere runners-up zullen in barragematchen met heen- en terugwedstrijden moeten strijden om een van de laatste drie kwalificatietickets. Het avontuur begint aanstaande maandag 11 september tegen Kazachstan, daarna volgt een wedstrijd op Malta.

De selectie:

Doelmannen: Senne Lammens (Antwerp), Tobe Leysen (OHL), Maarten Vandevoordt (Genk)

Verdedigers: Koni De Winter (Genoa/Ita), Fedde Leysen (Union), Christiaan Ravych (Cercle Brugge), Tuur Rommens (Westerlo), Richie Sagrado (OHL), Killian Sardella (Anderlecht), Jorne Spileers (Club Brugge), Ignace Van der Brempt (Hamburg/Dui)

Middenvelders: Arne Engels (Augsburg/Dui), Mandela Keita (Antwerp), Eliot Matazo (Monaco/Fra), Jarne Steuckers (STVV), Arthur Vermeeren (Antwerp), Aster Vranckx (Wolfsburg/Dui)

Aanvallers: Anthony Descotte (Utrecht/Ned), Malick Fofana (AA Gent), Luca Oyen (Genk), Lucas Stassin (Westerlo), Mario Stroeykens (Anderlecht), Roméo Vermant (Club Brugge).

Volg de wedstrijd van de Jonge Rode Duivels tegen Kazachstan op maandag 11 september vanaf 19u45 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top