De BNXT Supercup tussen Oostende en Leiden: een voorproefje op de BNXT League

Sport | Het nieuwe seizoen van de BNXT League loert om de hoek en dat wil zeggen dat de Belgische en Nederlandse basketbalclubs opnieuw het beste van zichzelf zullen geven. Vandaag krijgen we met de BNXT Supercup een voorproefje en kijken Filou Oostende en ZZ Leiden elkaar in de ogen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Basketbalfans opgelet! Komende zaterdag worden we warm gemaakt voor de nieuwe jaargang van de BNXT League, de Belgische en Nederlandse basketbalcompetitie. De opwarmer komt er in de vorm van de BNXT Supercup en kent twee hoofdrolspelers: bekerwinnaar Filou Oostende en BNXT-kampioen Zorg en Zekerheid Leiden. Oostende wil meteen op de afspraak zijn, want zij azen op hun derde Supercup op rij. De Belgische club zal echter op zijn best moeten zijn want ze spelen tegen de huidige kampioen van de BNXT League.

Transfer McCaw afgesprongen

Dat Oostende sterk voor de dag wil komen, bleek deze zomer al. Toen kondigde het immers de transfer van de drievoudige NBA-kampioen Patrick McCaw aan. McCaw is een voormalige NBA-speler die bij Golden State Warriors en Toronto Raptors heeft gespeeld. Hij moest de gelederen van Oostende helpen versterken en vooral in topmatchen, zoals de Supercup, het verschil maken. Maar de McGaw-vlieger ging helaas niet op. De Amerikaan had problemen met zijn visum en zag zijn transfer naar de Belgische kust door de neus geboord. De West-Vlamingen waren gelukkig wel al op zoek naar andere spelers die groep naar een hoger niveau moest tillen.

Gillet, Van Rossem, Mennes,...

En die vond men ook. Het bestuur van Oostende keek eerst in de eigen kleedkamer en schoof Pierre-Antoine Gillet een nieuw contract onder de neus. Gillet werd vorig seizoen uitgeroepen tot speler van het seizoen bij Oostende en is dus een belangrijke pion bij de kustploeg. Daarnaast werd Sam Van Rossem binnengehaald. Van Rossem is een point guard met jarenlange ervaring in het buitenland. Hij begon zijn carrière bij Filou Oostende en speelde daarna voor enkele Europese clubs, waaronder Valencia.

Deze zomer raakte ook bekend dat Kangoeroes Mechelen-talent Joppe Mennes naar Oostende ging verhuizen en dat de Amerikanen Damien Jefferson en Khalil Ahmad komend seizoen voor de club zullen spelen.

Maar Oostende liet ook enkele spelers gaan. Vrezn Bleijenbergh, bijvoorbeeld. Bleijenbergh trekt naar de Turkse basketbalcompetitie om bij de club Merkezefendi te gaan spelen. De 22-jarige Belg staat te boek als een groot talent en werd afgelopen seizoen tot MVP van de play-offs uitgeroepen. Bleijenbergh heeft ook al enkele strepen in de NBA Summer League verdiend; dat is een basketbalcompetitie die in de VS in het tussenseizoen wordt georganiseerd en waarin jonge en opkomende talenten hun kans krijgen.

We zijn dan ook benieuwd hoe Oostende deze aderlating zal opvangen en zullen het resultaat aanstaande zaterdag zien.

Volg de BNXT Supercup tussen Filou Oostende en ZZ Leiden op zaterdag 9 september, op Pickx Live (zender 11 van je tv of in de Proximus Pickx-app) en op Pickx.be beschikbaar voor elke Proximus Pickx abonnee! Volg het BNXT League-seizoen op Pickx+ Sports, beschikbaar in de Pickx Sports tv-optie van Proximus Pickx.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top