Stats CPL (na speeldag 4): Gano, Hendrickx en De Busser leiden de dans

Challenger Pro League | Op de vierde speeldag van de Challenger Pro League werd er 22x gescoord in acht duels. Dat is geen al te hoog aantal, maar toch was er ook maar één ploeg die de nul wist te houden (SK Beveren). SK Deinze was dan weer de enige ploeg die meer dan 2x wist te scoren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toch komen er geen Tigers voor aan de kop van het topschuttersklassement. Om de koplopers te vinden moeten we ons nog wat westelijker begeven. Bij Zulte Waregem scoorde Zinho Gano namelijk al zijn vijfde goal van het seizoen terwijl ook Romeo Vermant (Club NXT) aan een stevig gemiddelde blijft scoren. Achter hen vormt zich een kwartet van drie goalgetters én de best scorende middenvelder van vorig seizoen.

Goals

5. Gano (Zulte Waregem)
4.Vermant (Club NXT)
3. Vossen (Zulte Waregem), Kosiah (Beerschot), Bertaccini (RFC Luik), Van Acker (Lierse)

Bij de assists staat er wel iemand van SK Deinze bovenin. Een van de assistenkoningen van vorig seizoen - Gaëtan Hendrickx - leverde dit weekend alweer twee goals aan en zit zo als enige speler al aan drie assists. Achter hem heeft zich een ruimte groep gevormd van spelers met twee assists.

Assists

3. Hendrickx (Deinze)
2. Soumah-Abbad (Seraing), Van De Perre (Jong Genk), Chaabi (Francs Borains), Traore (Zulte Waregem), Vancsa (Lommel), Hens (Dender), D’Ostillo (RFC Luik), Kis (Patro), De Roeve (Club NXT)

Jari De Busser kreeg dit weekend zijn eerste goal van het seizoen binnen. De doelman van Lommel werd van kortbij verschalkt door Thibaut Van Acker en kon zo dus geen vierde clean sheet aan zijn conto toevoegen. De aanvoerder van de competitieleider blijft wel comfortabel op kop van de clean sheet-ranking.

Clean sheets
3. De Busser (Lommel)
1. Magueron (Seraing), Gies (Dender), Penders (Jong Genk), Miras (Deinze), Shinton (Club NXT), Bostyn (Zulte Waregem), Debaty (RFC Luik), Saussez (Francs Borains), Reus (Beveren)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top