Hong zet de Buffalo’s op weg naar de kop van het klassement (en een titel?)

Jupiler Pro League |

De zesde speeldag in de Jupiler Pro League ligt achter ons, tijd dus voor onze wekelijkse round-up van het weekend. Pickx Sports kiest de man, het doelpunt en het cijfer van de speeldag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Hong Hyun-seok

Ondanks een wedstrijd minder gespeeld (vorige week uitgesteld vanwege de Europese verplichtingen) heeft KAA Gent toch de leiding genomen in onze competitie. In een bijzonder hevige en intense Slag om Vlaanderen toonde Gent zich de betere van Club Brugge. Het was de Zuid-Koreaanse middenvelder Hong Hyun-seok die daarin een hoofdrol opeiste met zijn twee goals. Daarmee bewees hij eens te meer dat hij een van de beste infiltreurs in ons kampioenschap is. Als geen ander weet de Zuid-Koreaan waar op te duiken of positie te kiezen.

Zijn eerste doelpunt was daar een schoolvoorbeeld van, waarbij hij een foutje van Onyedika genadeloos afstrafte. Vervolgens trok hij in de tweede helft met een knap gekruist afstandsschot de zege definitief over de streep voor zijn ploeg. De Buffalo’s bewijzen met die belangrijke zege dat ze dit seizoen een factor worden om mee rekening te houden in de titelstrijd.


Doelpunt van het weekend: Francis Amuzu

Een moeilijke keuze, want er vielen enkele knappe doelpunten. De precisieraket van Sam Vines tegen Union bijvoorbeeld, verdient zeker ook een vermelding. De Amerikaanse linksachter van Antwerp jaste de bal vanop zo’n 20 meter perfect in de kruising. Maar toch kiezen we voor de gekrulde bal van Francis Amuzu tegen KRC Genk. Naar binnen snijden en dan prachtig in het zijnetje plaatsen met z’n rechter, vintage Amuzu. Bovendien was het zijn eerste baltoets na zijn invalbeurt en speelde hij voor Anderlecht ook een belangrijke rol in het neutraliseren van Bilal El Khannouss op zijn flank.


Cijfer van het weekend: 7

Het aantal minuten bijgetelde extra tijd in de topper tussen Genk en Anderlecht. Net voldoende voor de Genkies om in de allerlaatste minuut voor affluiten nog een fel bevochten gelijkspel uit de brand te slepen. Het was de ingevallen Tolu Arokodare die met een rake kopbal het puntje redde voor de thuisploeg -dat bijna een hele wedstrijd met tien diende te spelen na de vroege uitsluiting van Bonsu Baah.

Het is ook in de Jupiler Pro League ondertussen een trend geworden dat wedstrijden veel langer duren dan 90 minuten, wat alles te maken heeft met de beslissing van de UEFA om de tijd die verloren wordt door tijdrekken, blessures en vervangingen bij te tellen in het slot.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top