Castro-Montes verhuist van Gent naar Union, Amrabat sluit zich aan bij Manchester United

Voetbal |

In de voetbalwereld is de zomer synoniem voor de mercato. Proximus Pickx brengt je dagelijks een overzicht van de transfers die al hebben plaatsgevonden, en geruchten die de ronde doen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl de transferwindow in een aantal Europese competities al gesloten is, hebben clubs in België nog tot 6 september de tijd om hun team te versterken of spelers te verkopen.

Club Brugge heeft van deze periode gebruikgemaakt om wat af te slanken door Daniel Perez uit te lenen aan KV Oostende. De Venezolaanse aanvaller speelde de meeste van zijn wedstrijden bij Brugge voor het U23-team, maar kwam ook 14 keer in actie en scoorde één doelpunt voor het eerste elftal.

Blauw-Zwart heeft ook Faitout Maouassa uitgeleend aan RC Lens. Hij kwam twee jaar geleden over van Rennes, maar vond nooit zijn draai in het Venetië van het Noorden. Na een uitleenbeurt bij Montpellier blijft hij in Ligue 1, waar hij ook in de Champions League zou kunnen spelen.

Union heeft een grote slag geslagen op AA Gent door de Belgische Spanjaard Alessio Castro-Montes aan te trekken. De 26-jarige full-back speelde sinds het seizoen 2019-2020 bij Gent. Hij scoorde 15 goals en gaf 22 assists in 182 optredens, waarvan 44 op het Europese podium.

In het buitenland waren er in de laatste momenten van de mercato nog een paar bewegingen. Sofyan Amrabat, bijvoorbeeld, is tot het einde van het seizoen uitgeleend door Fiorentina aan Manchester United. De voormalige Club brugge-speler maakte naam op het afgelopen WK met Marokko. Bij Fiorentina kwam hij 107 keer in actie, met 1 doelpunt en 1 assist.

Liverpool kan op zijn beurt  uitpakken met de komst van Ryan Gravenberch. De 21-jarige Nederlander verlaat Bayern München voor ongeveer 40 miljoen euro. De middenvelder verhuisde in de zomer van 2022 nog van zijn moederclub Ajax naar Bayern München, maar maakte geen deel meer uit van de plannen van Thomas Tuchel.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top