Mike Trésor verhuist naar Burnley, Kolo Muani officieel naar PSG

Voetbal |

In de voetbalwereld is de zomer synoniem voor de mercato. Proximus Pickx brengt je dagelijks een overzicht van de transfers die al hebben plaatsgevonden, en geruchten die de ronde doen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Racing Genk heeft Mike Trésor uitgeleend aan de Premier League-club Burnley. De ploeg van Vincent Kompany heeft de leenovereenkomst van de Rode Duivel veiliggesteld met een verplichte koopoptie. De deal is gewaardeerd op 20 miljoen euro.

Hij zit zonder club sinds het einde van zijn contract bij Eupen en werd het hof gemaakt door verschillende teams in de eerste klasse, maar Stef Peeters heeft eindelijk zijn lot verbonden aan Patro Eisden Maasmechelen in de in de Challenger Pro League. Hij heeft er getekend tot 2027.

Antwerp leent dan weer Frank Boya uit. Aanvankelijk ging het gerucht dat hij naar Standard zou gaan, maar hij is uiteindelijk naar Ligue 2-ploeg Amiens gestuurd. Daniel Perez op zijn beurt wordt door Club Brugge tot het einde van het seizoen uitgeleend aan KV Oostende.

Standard Luik heeft Aron Donnum definitief verkocht aan Toulouse. De aanvoerder van de Rouches trekt voor ongeveer 4,5 miljoen euro naar de rozenstad. Moet dit bedrag de Luikenaren in staat stellen om in de laatste dagen van de Mercato nog een nieuwe speler aan te trekken?

In Frankrijk heeft Paris Saint-Germain de Franse international Randal Kolo Muani officieel gecontracteerd. Hij verlaat Frankfurt voor 90 miljoen euro.

Manchester United heeft een oude bekende teruggebracht door Jonny Evans binnen te halen. De 35-jarige middenvelder verlaat West Ham en keert terug naar de club waar hij tussen 2006 en 2015 198 wedstrijden speelde.

Divock Origi is terug in de Premier League. De aanvaller van AC Milan wordt uitgeleend aan Nottingham Forest. Het is een lening zonder optie tot koop.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top