Clash tussen titeluitdagers Real Elmos Herentals en FT Charleroi opent nieuw seizoen Futsal League

Voetbal |

Dit weekend trekt de Belgian Futsal League zich weer op gang voor een nieuw seizoen hoogstaand zaalvoetbal. Op de eerste speeldag is er onder andere de interessante affiche tussen Real Elmos Herentals en Futsal Team Charleroi, live te bekijken op Pickx Live en Pickx Sports+.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorig seizoen was er weinig te beginnen tegen een dominant RSCA Futsal, de zaalvoetbalploeg van Sporting Anderlecht. Paars-wit won dan ook verdiend de landstitel in onze eerste klasse van het Futsal. Eigenlijk was het een logische verderzetting van de hegemonie van zaalvoetbalclub Halle-Gooik, dat de jaren daarvoor domineerde in onze hoogste klasse, maar vervolgens fusioneerde met Sporting Anderlecht. Ook dit seizoen zullen zij de te kloppen ploeg zijn.

Als uitdagers voor de titel wordt in de richting gekeken van Herentals en Charleroi. Toevallig staan die twee outsiders op de openingsspeeldag van het nieuwe seizoen al meteen tegenover elkaar. Een eerste interessante krachtmeting, die vrijdagavond vanaf 20u10 live te bekijken is op Pickx Live. Zowel Real Elmos Herentals als Futsal Team Charleroi zijn vaste waarden in onze Eerste Klasse Futsal. Vorig seizoen bereikten beide teams de halve finales van de play-offs, waarin ze respectievelijk sneuvelden tegen Anderlecht en FT Antwerpen.

Revanche voor Antwerpen?

Daarmee is ook de vierde belangrijke outsider voor de titel genoemd: FT Antwerpen. Vorig seizoen waren ze er al dichtbij maar uiteindelijk bleek er in de finale niets te beginnen tegen Anderlecht. Komend seizoen dan maar revanche nemen? De play-offs halen lijkt geen probleem te zullen worden, maar het is vanaf dan dat het seizoen pas echt begint voor de mannen van ’t Stad.

Langs Waalse zijde wordt het uitkijken naar de resultaten van FMC Charleroi, La Squadra Mouscron en Celtic Visé, nieuwkomer in de hoogste klasse. Visé (Wezet) zal ongetwijfeld wat aanpassingstijd nodig hebben en gaat een moeilijke competitiestart tegemoet, want het niveauverschil met de tweede klasse is groot in het Belgische zaalvoetbal.

Volg de Belgian Futsal League, met onder andere vrijdagavond 1 september vanaf 20u10 de clash tussen Herentals en FT Charleroi, het hele seizoen lang via Pickx Live en op de zenders van Pickx Sports+, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top