De toekomstige Rode Duivels: Nunzio Engwanda, de volgende parel van de talentenfabriek uit Neerpede

Voetbal | De redactie van Pickx werpt elke week een blik op een jong voetbaltalent dat in de toekomst mogelijk een rol zal spelen bij de Rode Duivels. Vandaag is het de beurt aan Nunzio Engwanda.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij RSC Anderlecht wisten de afgelopen jaren heel wat jonge talenten door te breken. De Brusselaars trekken sinds heel wat jaren voluit de kaart van de jeugd. Dat is ook positief voor de Rode Duivels. Spelers als Roméo Lavia (Chelsea) en Jérémy Doku (Manchester City) kregen hun jeugdopleiding bij de Brusselaars en versierden al snel een toptransfer. Zij moeten in de toekomst de dragende spelers worden bij de nationale ploeg. Mogelijk kunnen zij in de toekomst nog wat talenten van Neerpede verwelkomen in het eerste elftal.

Aanvankelijk jongste debutant

Bij Anderlecht hopen ze dat Nunzio Engwanda ooit in hun voetsporen kan treden. De speler staat al enige tijd te boek als een van de grootste talenten van Neerpede. Enkele weken geleden schreef hij geschiedenis met RSCA Futures tegen Beerschot. Hij maakte toen zijn debuut. Met 15 jaar, 8 maanden en 11 dagen werd de jonge Belg daarmee de jongste debutant ooit in het Belgische profvoetbal. Dat record werd ondertussen wel al verbroken door Club NXT-speler Jessi Da Silva, die was 15 jaar, 4 maanden en 10 dagen oud toen hij debuteerde in de Challenger Pro League.

Bij Anderlecht geloven ze heel erg in de technisch vaardige Engwanda. Hij tekende onlangs zijn eerste profcontract, waardoor Anderlecht enkele buitenlandse clubs wist af te houden. Het Belgische publiek maakt dus stilaan kennis met zijn talent.

Defensief ingesteld

Op de sociale media van Anderlecht somde hij zijn kwaliteiten alvast eens op. "Mijn snelheid en infiltratie met bal aan de voet. Op defensief vlak ben ik wel sterk in de rechtstreekse duels. Daarnaast ben ik ook goed met het hoofd", aldus de speler. Engwanda krijgt bij de Futures de nodig tips van zijn broer Alonzo. Hij is 20 jaar en de aanvoerder van de beloften van Anderlecht. De jongste Engwanda is een speler die centraal op het middenveld uit de voeten kan, maar ook als centrale verdediger. Bij RSCA worden spelers opgeleid om polyvalent te zijn en leren ze op meerdere posities te spelen. Engwanda is daar het volgende voorbeeld van.

De 15-jarige speler van Anderlecht werd ondertussen door Bob Browaeys opgeroepen voor de U17 van België. Hij is al jaren een vaste waarde bij de nationale jeugdploegen van België. Kan hij de komende jaren doorgroeien bij Anderlecht en nadien de Rode Duivels? De toekomst zal het moeten uitwijzen, maar het potentieel is alvast aanwezig.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door RSCA Neerpede (@rscaneerpede)


Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top