Wie worden de tegenstanders van Royal Antwerp FC in de groepsfase van de UEFA Champions League?

Sport | Vandaag om 18u vindt de loting voor de groepsfase van de Champions League plaats in Monaco. Je kan deze vanaf 18u volgen via Pickx+ Sports 1 en Pickx Live. Royal Antwerp FC is de enige Belgische club die van de partij is en zit in pot 4. De Great Old mag daardoor wellicht een loodzware loting verwachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Royal Antwerp FC wist zich woensdagavond in Athene te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De Great Old kijkt nu al reikhalzend uit naar de tegenstanders die het zal treffen. Voor Antwerp is het een afspraak met de geschiedenis, want het is de eerste keer dat zij in de Champions League actief zijn.

Manchester City in pot 1

Antwerp zit in pot 4 en de troepen van Mark van Bommel mogen daardoor nu al uitkijken naar drie heerlijke affiches. In pot 1 zitten de absolute topclubs en vooral landskampioenen. Enkel Sevilla werd geen kampioen in Spanje, maar zij verzekerden zich van een Champions League-ticket door het winnen van de Europa League. Champions League-winnaar Manchester City, waar Kevin De Bruyne de partijen in de groepsfase wellicht mist door een blessure, is een van die ploegen. Het team van Pep Guardiola heeft nog sterren genoeg met onder meer Erling Haaland en uiteraard ook hun recente Belgische aanwinst Jérémy Doku.

Naast The Citizens kan Antwerp ook het FC Barcelona van Robert Lewandowski, het Bayern München van Harry Kane, het PSG van Kylian Mbappé en het Napoli van Victor Osimhen loten. Benfica, dat vorig jaar veel te sterk was voor Club Brugge en Ángel Di María aantrok, is ook een mogelijke tegenstander. Feyenoord -met Calvin Stengs (ex-Antwerp), Bart Nieuwkoop (ex-Union SG) en Ayase Ueda (ex-Cercle Brugge)- lijkt de meest haalbare opponent voor Van Bommel & co.

Real Madrid in pot 2

In de tweede pot zitten er ook heel wat kleppers. Real Madrid is daar de grootste naam. Zij wonnen de trofee al 14 keer. Thibaut Courtois zal door een zware knieblessure niet van de partij zijn in de groepsfase. Antwerp en Real hebben een verleden met elkaar. In 1957 mocht de Great Old aantreden tegen de Koninklijke, maar de Madrilenen -met onder meer kleppers als Alfredo Di Stéfano en Raymond Kopa- waren toen te sterk.

Inter, de verliezende finalist van de vorige editie, is ook een ploeg die Antwerp kan loten. Net als Manchester United en FC Porto. Er zouden ook een aantal Belgen naar de Bosuil kunnen afzakken. Borussia Dortmund (Thomas Meunier, Thorgan Hazard en Julien Duranville), Atlético Madrid (Yannick Carrasco en Axel Witsel) en RB Leipzig (Loïs Openda) zitten ook in deze bokaal.

AC Milan als derde klepper?

In pot 3 zitten ook een aantal ploegen die de fans van Antwerp graag naar de Bosuil zien komen. Zo is AC Milan nog steeds een zeer grote naam in het Europese voetbal. Met Rafael Leão hebben ze een topspeler in de rangen, maar de Belgen werden doorgestuurd. Divock Origi vertoeft er in de B-kern, de rest is al weg. Lazio, dat Daichi Kamada (ex-STVV) naar Rome haalde, is ook een potentiële tegenstander.

Antwerp mag ook hopen op een korte verplaatsing naar Eindhoven. PSV, met de Belgen Johan Bakayoko en Yorbe Vertessen, is ook een optie. Noa Lang (ex-Club Brugge) zou alvast een heel warm onthaal krijgen in Antwerpen. Met RB Salzburg, SC Braga en Shakhtar Donetsk zijn er nog een aantal stevige maar minder bekende ploegen die mogelijk geloot kunnen worden. Rode Ster Belgrado en FC Kopenhagen lijken de meest haalbare kaarten.

Antwerp, dat in 1993 de laatste Belgische club was die een Europese finale haalde, zal Dries Mertens alvast niet verwelkomen. Galatasaray zit immers net als Antwerp in pot 4. Dat geldt ook voor Newcastle, Real Sociedad, Union Berlin, RC Lens, Celtic Glasgow en Young Boys Bern.

Volg de loting voor de groepsfase van de UEFA Champions League deze donderdag om 18u op Pickx+ Sports 1 (optie Pickx Sports) en op Pickx Live.


Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top