Lukaku herenigd met Mourinho: derde keer, goede keer?

Serie A |

Het transferdossier-Romelu Lukaku is gesloten, althans voor deze zomermercato. De Rode Duivel heeft een uitweg gevonden uit zijn netelige situatie en blijft in Italië spelen, waar hij door Chelsea wordt uitgeleend aan het AS Roma van José Mourinho. Een blij weerzien van Big Rom met The Special One?

Door Pickx

Deel dit nieuws

AS Roma is de nieuwe club van Romelu Lukaku voor dit seizoen. Big Rom(e) zal niet spelen voor Inter, AC Milan of Juventus, maar strijkt neer in de Italiaanse hoofdstad, waar hij een heldenontvangst heeft gekregen. Volgens de geruchten is José Mourinho de man achter de huurovereenkomst. De Portugese coach heeft bij het bestuur gepleit voor een derde weerzien met Lukaku.

Tien jaar later

De eerste keer dat de twee elkaar ontmoetten was bij Chelsea in de zomer van 2013. Mourinho was terug bij The Blues en wilde van Lukaku de nieuwe Drogba maken. Maar ondanks een goede voorbereiding kreeg de Belg veel te weinig speeltijd. Na de Europese Supercup tegen Bayern, die uitmondde in strafschoppen, had Lukaku het helemaal verkorven bij Mourinho. Romelu nam de verantwoordelijkheid voor de tiende strafschop, maar miste.

“Als ik op de spelers vertrouw in plaats van op mijn instinct, werkt het niet”, zei Mourinho na afloop. “Hij had de strafschop niet moeten nemen”, klonk het nog. Als gevolg daarvan werd de aanvaller uitgeleend aan Everton, waar hij een geweldig seizoen speelde. Een jaar later had de Rode Duivel zich nog steeds niet in de gratie van de Portugese coach gespeeld. Hij keerde terug naar Everton, waar hij zijn krabbel zette onder een vast contract.

Via de media begonnen de twee uit elkaar te groeien. “Romelu praat veel, maar heeft nooit uitgelegd waarom hij naar Everton is vertrokken. Bij Chelsea was hij nooit gemotiveerd genoeg om te concurreren met de andere spitsen”, aldus The Special One, die Lukaku de mantel uitveegde terwijl Big Rom aangaf dat hij de goedkeuring van de coach had voor zijn transfer.

Reünie in Manchester

Ondanks het moddergooien in de pers, hebben de twee mannen veel respect voor elkaar. Ze zouden elkaar weer ontmoeten in 2017, bij Manchester United, waar Mourinho druk had uitgeoefend om Lukaku binnen te halen. De Rode Duivel stapelde al snel de doelpunten op en toen hij werd bekritiseerd, met name over zijn gewicht, was zijn coach de eerste om hem te verdedigen. “Romelu is onaantastbaar in mijn team en zou onaantastbaar moeten zijn in de steun en het respect die hij verdient van de fans.”

Het tweede seizoen van de aanvaller was matig, net als het derde, dat de coach niet zou uitdoen. Manchester United is een schaduw van de machtige club die het ooit was en het spelniveau is zo’n voetbalgrootmacht onwaardig. Mourinho en Lukaku ontmoeten elkaar nu voor de derde keer, in de Serie A, in een competitie waar Lukaku schittert. En een coach als The Special One zal van Big Rom ongetwijfeld weer de topspits van weleer maken.

Volg het beste uit de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top