Thomas Müller: van Bayern-legende tot voorzitter van de Rekordmeister?

Bundesliga |

Op 33-jarige leeftijd denkt Thomas Müller misschien wel na over het einde van zijn carrière. Na vedette van Bayern, zou hij ook naast het Beierse veld de leiding kunnen nemen. Als voorzitter van de Rekordmeister, bijvoorbeeld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Thomas Müller behoort tot een uitstervend ras in het voetbal: clubboegbeelden. De 33-jarige aanvallende middenvelder heeft in zijn carrière maar voor één club gespeeld: Bayern München. De wereldkampioen van 2014 werkte al meer dan 440 wedstrijden af voor de Rekordmeister en hoopt het daar niet bij te laten. Sinds de komst van Thomas Tuchel krijgt Müller echter steeds minder speelminuten.

Als zijn contract in juni afloopt, zal hij 34 jaar oud zijn. De Duitser staat op een kruispunt in zijn carrière: doorgaan bij zijn oude club (mits hij een contractverlenging krijgt aangeboden), overstappen naar een andere club of een punt achter zijn carrière zetten. Als hij voor die laatste optie kiest, hebben sommige mensen, zoals Uli Hoenness, al een idee van wat Müller in de toekomst zou kunnen doen: voorzitter worden van zijn geliefde club.

Een nieuw leven

Krijgt de raad van bestuur van de club, sinds afgelopen mei voorgezeten door Jan-Christian Dreesen, in de nabije toekomst een facelift? Dat is alleszins waar Hoenness op zinspeelt. De huidige erevoorzitter van de club vindt dat het tijd is om het bestuur nieuw leven in te blazen en ziet Müller als de geknipte kandidaat om de nieuwe voorzitter of CEO van de Duitse club te worden.

“Als ik er vandaag één zou moeten kiezen, zou Thomas een goede kans maken. Hij heeft alles wat nodig is. Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat een voorzitter een voormalig topspeler moet zijn. Als algemene regel geldt dat je bereid moet zijn om de job in twee of drie jaar te leren”, vertelde Hoenness aan Die Welt.

Wenkt het einde voor Müller?

Zoals gezegd is Müllers status als sterkhouder van het team sinds de komst van Tuchel op 25 maart 2023 afgezwakt. Hoewel hij het afgelopen seizoen nog steeds grotendeels titularis was, verandert er in het nieuwe seizoen 2023-2024 nogal wat voor hem. In de eerste twee competitiewedstrijden begon de man die vorig seizoen de aanvoerdersband droeg beide keren op de bank.

Aanstaande zaterdag reist Bayern naar Mönchengladbach voor de derde speeldag van het seizoen. Zal Müller vanaf de bank toekijken? Het is moeilijk te voorspellen wie Tuchel uit zijn basisopstelling zal halen om plaats te maken voor de Bayern-legende.

Het programma van de derde speeldag in de Bundesliga op Eleven Sports :

Vrijdag 1 september

Zaterdag 2 september

Zondag 3 september

Volg het beste uit de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Meer lezen:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top