Castagne blijft in de Premier League, KV Kortrijk aast op twee Anderlecht-youngsters

Voetbal | De zomerse transferperiode loopt stilaan op zijn laatste benen. Proximus Pickx brengt je dagelijks een overzicht van de transfers die al hebben plaatsgevonden en de geruchten die momenteel de ronde doen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We beginnen het transfernieuws in Luik. Daar zou het bestuur van Standard Luik de Israelische vleugelspeler Osher Davida van de hand hebben gedaan. Davida speelt sinds 2022 bij Standard maar is bij de Rouches op een zijspoor beland. Trainer Carl Hoefkens nam de speler bijvoorbeeld niet een keer op in zijn selectie. Davida maakt nu de overstap naar Maccabi Tel Aviv dat 1,4 miljoen euro neertelt. Vorige zomer schreef Standard nog een cheque van 1,6 miljoen euro uit voor de man.

Bij Anderlecht zou er een oplossing in de maak zijn voor Kristian Arnstadt en Marco Kana. Beide youngsters passen voorlopig niet in de plannen van coach Brian Riemer en zouden eventueel naar KV Kortrijk kunnen vertrekken, op huurbasis. De details zouden nog besproken moeten worden. KV Kortrijk wil zich versterken want spits Habib Gueye heeft de deur van de club achter zich dichtgetrokken. Gueye maakt immers de overstap naar de Schotse club Aberdeen dat 600.000 euro voor hem betaalt.

Ook bij Racing Genk is de exodus nog niet afgelopen. Volgens Het Laatste Nieuws zou sterkhouder Mike Trésor de overstap naar de Premier League kunnen maken. Trésor zou een persoonlijk akkoord met Burnley hebben en nu zou men er op clubniveau nog moeten uitgeraken. Burnley zou Trésor op huurbasis overnemen, met een verplichte aankoopoptie die tussen de 15 en 20 miljoen euro ligt.

Bij OH Leuven kondigen ze een inkomende transfer aan. Yousef Maziz, een Franse middenvelder van 25 jaar, komt de gelederen versterken. Maziz speelde in 2021/2022 al in de Jupiler Pro League en verdedigde toen de clubkleuren van Seraing. Vorig seizoen speelde hij voor de Franse eersteklasser Metz. OHL betaalt 1,5 miljoen euro aan die laatste club.

Op naar de Premier League, dan. Daar heeft Fulham de inkomende transfer van Timothy Castagne aangekondigd. Castagne heeft vier jaar voor Leicester City gevoetbald, maar maakt nu voor 17,5 miljoen euro de overstap naar de Engelse middenmoter. Onze landgenoot tekende er een contract voor vier jaar.

Aston Villa zou volgens voetbalinsider Fabrizio Romano werk maken van een transfer van Clément Lenglet. Lenglet maakte in 2019 de overstap van Sevilla naar FC Barcelona. In 2022 werd hij uitgeleend aan Tottenham en de bonzen van Aston Villa zagen hem dus aan het werk. Voor hoeveel centen Lenglet losgeweekt kan worden, is nog niet duidelijk. Volgens Romano zou de deal wel bijna beklonken zijn.

De insider had ook nieuws over Benjamin Pavard. Pavard speelt momenteel bij de Duitse grootmacht Bayern München en zou de overstap naar Inter Milaan kunnen maken. Volgens Romano moet de Franse verdediger 30 miljoen euro kosten, exclusief bonussen.

In de Franse Ligue 1 is de transfer van Georges Mikautadz aangekondigd. Mikautadz is een Georgische international van 22 jaar oud die tot voor kort op de loonlijst van FC Metz stond. Hij zou nu een overstap naar Ajax Amsterdam maken. De Nederlanders zouden 20 miljoen euro veil hebben voor de spits.

AS Monaco heeft ten slotte de komst van Folarin Balogun aangekondigd. Balogun speelde tot voor kort voor Stade de Reims. Die Franse club leende de spits van Arsenal. AS Monaco zag wel wat in het talent van Balogun en legt nu 45 miljoen euro op tafel.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top