Charles Vanhoutte (Union Saint-Gilloise): vervanger Senne Lynen is meteen van waarde

Jupiler Pro League | Het bestuur van Union Saint-Gilloise heeft er een drukke zomermercato opzitten. Er werd een nieuwe trainer aangesteld en tal van spelers hebben besloten om andere oorden op te zoeken. Senne Lynen was een van die spelers en hij werd vervangen door Charles Vanhoutte. Die transfer is voorlopig een schot in de roos.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deniz Undav, Kaoru Mitoma, Victor Boniface, Dante Vanzeir, Teddy Teuma, … Er speelden de afgelopen jaren heel wat talentvolle spelers bij Union Saint-Gilloise en Senne Lynen hoort volgens heel wat fans ook in dat rijtje thuis. De 24-jarige Belgische middenvelder stond de voorbije drie jaar op de loonlijst van de Brusselaars en wist zich in die periode in de harten van de fans te spelen.

Hij deed dat door als defensieve middenvelder de paslijnen van de tegenstanders af te snijden, talloze ballen te onderscheppen en de defensieve organisatie van Union te helpen bewaken. Enkele maanden geleden trok Werder Bremen aan de mouw van Lynen en maakte de Belg de overstap naar de Bundesliga. De fans van Union gunden Lynen zijn transfer, maar stelden zich ook de vraag: wie moet hem vervangen?

Meteen van waarde

Volgens het bestuur kon Charles Vanhoutte van Cercle Brugge dat wel. Deze 24-jarige defensieve middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap naar Brussel en maakte meteen de voorbereiding onder nieuwbakken coach Alexander Blessin mee. Blessin posteerde Vanhoutte op de plaats van Lynen, gaf de Bruggeling de bijbehorende instructies mee en zag hoe zijn nieuwe kracht meteen van waarde kon zijn.

Het seizoen is nog maar net begonnen, maar toch startte Vanhoutte al elke wedstrijd in de basis. Hij maakte ook elke partij vol, uitgezonderd die tegen Anderlecht waarin hij na een vervelende tik tegen de knie vroegtijdig naar de kant moest voor verzorging. In die wedstrijden viel vooral het vele werk op dat Vahoutte opknapte op het middenveld.

In de schaduw van anderen

De middenvelder onderschepte heel wat ballen en haalde er ook een pak terug. Zijn passing was uitstekend (gemiddeld 48 passen per wedstrijd, 89% nauwkeurigheid en gemiddeld 1,5 steekpass per 90 minuten) en hij verdeelde het spel goed. Vahoutte is een waterdrager en geen prima donna op het veld. Hij speelt sober, efficiënt en in de schaduw van anderen. Na de recente Europese wedstrijd tegen Lugano bevestigde hij dat ook. “Als ik een onopvallende wedstrijd speel, is dat een goed teken”, vertelde hij aan de aanwezige pers.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, inclusief de wedstrijd Union Saint-Gilloise tegen Antwerp op zondag 3 september om 16u00, dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top