Dodi Lukebakio kan de reddingsboei worden voor Sevilla FC

La Liga | Met drie verloren wedstrijden aan het begin van het La Liga-seizoen heeft Sevilla FC een weinig benijdenswaardig parcours afgelegd. Gelukkig is er nog de nieuwe aanwinst Dodi Lukebakio. De Rode Duivel heeft het talent om de prestaties van de Spaanse ploeg een nieuw elan te geven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het moet gezegd worden dat Sevilla FC een bijzonder goede deal heeft gesloten door Lukebakio over te nemen van Hertha Berlin. De Berlijnse club degradeerde vorig jaar naar de tweede klasse en de Spanjaarden zagen hun kans schoon om de aanvallende middenvelder tegen een mooi prijsje over te nemen. Uiteindelijk had Sevilla 10 miljoen euro veil voor de Belgisch-Congolese voetballer, iets minder dan wat Transfermarkt had ingeschat. Maar met een degraderend team heb je vaak niet de luxe om een hoge prijs te vragen voor een vertrekkende speler.

Het jeugdproduct van RSC Anderlecht hoopt door zijn reis naar de Spaanse zon zijn carrière een nieuwe impuls te geven. Omgekeerd hoopt Sevilla dat de Rode Duivel fit genoeg is om uit de sleur te komen waarin de club zich momenteel bevindt. De Andalusiërs begonnen hun nieuwe La Liga-seizoen met drie nederlagen, waardoor ze naar de laatste plaats in het klassement zakten.

X-Factor

Tijdens de drie eerst wedstrijden van het seizoen kwamen steeds opnieuw dezelfde problemen voor. "Defensieve tekortkomingen, het onvermogen om het spel te versnellen, duels aan te gaan, risico's te nemen of meer verticaal te spelen", legde trainer José Luis Mendilibar de vinger op de wonde. Hij stelt dat Sevilla een afwachtende houding aanneemt, reden te meer waarom de komst van Dodi Lukebakio meer dan welkom is.

Met zijn kwaliteiten heeft de speler alles in huis om zich snel te integreren in Mendilibars team en een van de sleutelfiguren van Sevilla te worden. "Hij zal zich ongetwijfeld goed voelen als winger, de bal terughalen en ruimte zoeken”, oordeelt sportief directeur Victor Orta. “Hij heeft snelheid, een topafwerking en kan het spel goed lezen", klinkt het voorts. Orta lauwert de Rode Duivel ook vanwege zijn veelzijdigheid, "een grote meerwaarde".

Sisyphusarbeid

Bij Hertha stond de 25-jarige linksvoetige aanvaller vooral op rechts gepositioneerd, om zijn talenten het best tot hun recht te laten komen. Die strategie werkte voor hemzelf vrij goed, maar uiteindelijk mocht het niet baten. De traditieclub degradeerde in mei 2023 naar de tweede klasse in de Bundesliga. In Sevilla zal hij zijn speelstijl moeten aanpassen. Trainer Mendilibar maakt liever gebruik van dynamische vleugelspelers, waardoor Lukebakio soms ook op links moet spelen.

Ondanks deze ingrijpende wijziging is de ambitieuze Lukebakio niet bang om zich aan te passen, integendeel. "Ik denk dat de coach een goede strategie heeft. Ik zal me moeten aanpassen om voor elke positie beschikbaar te zijn. Ik wil graag mijn coach helpen en daarvoor moet ik flexibel zijn", klonk het bij de persvoorstelling in Andalusië. Het is nu afwachten of de Rode Duivel dezelfde statistieken bij Sevilla kan optekenen als bij Hertha. Bij de Duitse club maakte hij 28 doelpunten en gaf hij 18 assists in slechts 100 wedstrijden.

Het programma van speeldag 4 in La Liga op Eleven Sports:

Zaterdag 2 september

Zondag 3 september

Volg het beste van La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top