Anderlecht weigert voorstellen voor Amuzu, PSG gaat voluit voor Bakayoko

Voetbal | De zomerse transferperiode loopt stilaan op zijn laatste voetjes. Proximus Pickx brengt je dagelijks een overzicht van de transfers die al hebben plaatsgevonden, en geruchten die de ronde doen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KRC Genk gaat nog een drukke mercato tegemoet. Joseph Paintsil zou volgens buitenlandse media nog steeds naar Leeds United kunnen, maar de flankaanvaller zou voorlopig in Genk willen blijven. Burnley aast volgens Het Laatste Nieuws dan weer op Mike Trésor. Vincent Kompany is een grote fan van de Rode Duivel. Burnley zou een uitleenbeurt met verplichte aankoopoptie willen afdwingen bij Genk, dat daar wel graten in ziet. Volgt er snel witte rook?

Anderlecht gaat ook nog de nodige transfers afronden. Francis Amuzu vertrekt mogelijk. Olympiakos, Burnley en Nottingham Forest zien de komst van de flankaanvaller wel zitten. RSCA hoopt 8 à 9 miljoen euro te vangen, maar voorlopig willen vooral Nottingham en Olympiakos niet verder gaan dan 6 miljoen euro. Marco Kana trekt misschien op huurbasis naar een andere bestemming. Galatasaray deed een voorstel. Het wil hem huren met aankoopoptie, maar RSCA wil dergelijke optie niet toelaten. Aan ingaande zijde zoekt sportief directeur Jesper Fredberg nog naar een centrale verdediger. Isaak Touré van Marseille is een kandidaat.

Union SG zou volgens transferspecialist Sasha Tavolieri ook een grote slag slaan. Alessio Castro-Montes zou overkomen van AA Gent, dat nog 2 miljoen euro hoopt te vangen voor de flankspeler. Club Brugge wil volgens Tavolieri dan weer ver gaan voor de Franse centrale verdediger Maxime Estève. De speler van Montpellier kost ongeveer 7 miljoen euro, inclusief bonussen.

RWDM wil ook nog aanvallende versterking aantrekken. Ze deden een bod op Thibaud Verlinden, maar Beerschot vraagt volgens Het Laatste Nieuws 1 miljoen euro. Dat is voorlopig te duur, waardoor RWDM zijn vizier nu gericht heeft op Julien Ngoy van KV Mechelen.

In het buitenland heeft Alexis Saelemaekers een akkoord bereikt met Bologna. De club vond wel nog geen akkoord met AC Milan, dat definitief af wil van de Belg. Zij eisen minstens een uitleenbeurt met verplichte aankoopoptie. Timothy Castagne heeft zijn transfer wel zo goed als beet. De Rode Duivel trekt naar Fulham, dat 17 miljoen euro gaat betalen aan Leicester City. De flankverdediger moet enkel nog de medische testen doorstaan.

Bij PSV vrezen ze steeds meer voor een vertrek van Johan Bakayoko. PSG plant een bod van 25 miljoen euro en dat komt al aardig in de buurt van de minumum vraagprijs van 30 miljoen euro. Everton heeft ook interesse in de Belgische flankaanvaller.

In Spanje gaat FC Barcelona Joao Cancelo nog contracteren. Transfergoeroe Fabrizio Romano meldt dat Manchester City en FC Barcelona een akkoord hebben bereikt omtrent een uitleenbeurt van de flankspeler.

Er werden vandaag ook een aantal transfers officieel afgerond. Lille OSC heeft de komst van Nabil Bentaleb (Angers) meegedeeld, Real Sociedad huurt Kieran Tierney van Arsenal en Celta de Vigo heeft Tasos Douvikas weggehaald bij FC Utrecht.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top