RWDM heeft de aanval waar Standard van droomt

Jupiler Pro League | Standard tikt na vijf speeldagen af op twee doelpunten. Carl Hoefkens liet al verstaan dat er aanvallende versterking bij moet komen. Zaterdag ontvangen de Rouches RWDM. Bij de Brusselaars hebben ze wel twee doelpuntenmakers in de rangen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard kent met een 2 op 15 een zeer povere seizoenstart en bovendien scoorden ze ook slechts twee doelpunten. Carl Hoefkens valt niet te benijden, want de ambitie – top zes – is met deze kern niet haalbaar. Defensief staat het nog degelijk met vijf tegengoals, maar de aanvallende sector is hét probleem van de Rouches. Zaterdag zal er toch een oplossing moeten worden gevonden tegen RWDM, waar ze aanvallend wel heel wat kwaliteit hebben rondlopen.

Nood aan versterking

Dennis Dragus en Hayao Kawabe zijn tot op heden de enige twee spelers die dit seizoen al de weg naar de netten vonden voor Standard. Tijdens de eerste vier speeldagen schoot Standard 22 keer richting doel, waarvan 11 tussen de palen. Tegen KV Kortrijk was er al beterschap merkbaar met 23 doelpogingen. Alleen stond het vizier nog niet op scherp met maar 6 schoten op doel. Standard weet dat het aanvallend te weinig kwaliteit heeft en haalde daarom al Wilfried Kanga in huis. Die bewees in Zwitserland (15 goals in 33 competitiewedstrijden voor Young Boys Bern) al dat hij mits goede aanvoer wel een neus voor goals heeft. Tegen KV Kortrijk liet hij zeker geen onaardige indruk achter.

De club wil dolgraag af van Renaud Emond en Stipe Perica om extra transferbudget vrij te maken. Dennis Dragus en Noah Ohio zijn beloftevol, maar missen een constante in hun prestaties. Er moet dus versterking bij, maar de Amerikaanse eigenaars hebben andere zorgen. 777 Partners is immers bezig met het overnemen van Everton, waarvoor ze de nodige fondsen moeten vrijmaken. Dat is nadelig voor een Belgische club die onderdeel is van een investeringsgroep die meerdere ploegen in handen heeft. Op 6 september sluit de transfermarkt in België, dus de tijd dringt. 

Gueye had voor Standard kunnen tekenen

RWDM scoorde zelf ook maar vier doelpunten, maar ze hebben met KRC Genk en Club Brugge wel al twee zware tegenstanders getroffen. De Brusselaars hebben een aantal spelers in de rangen die in het verleden hun aanvallende kwaliteiten al bewezen. Mickaël Biron scoorde dit seizoen al drie keer. Met zijn kracht en snelheid is hij een type spits waar Standard naar op zoek is.

Een andere spits die voor de club uit Molenbeek speelt, is Makhtar Gueye. De Senegalese spits tekende deze zomer bij RWDM, maar hij had ook zomaar in Luik kunnen spelen. Standard sprak met Gueye, maar die verkoos uiteindelijk om naar RWDM te verkassen. De spits, die vorig jaar weliswaar niet scoorde voor Zaragoza maar het voordien wel goed deed bij KV Oostende, liet al zien dat hij een gevaarlijk heerschap is. Daarachter heeft RWDM met creatieve jongens als Xavier Mercier en Zakaria El Ouahdi spelers in huis die de aanvallers kunnen bevoorraden. Standard is dus gewaarschuwd.

Volg de Jupiler Pro League, met zaterdag om 20u45 het duel tussen Standard en RWDM, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top