Transfersoap rond Lukaku eindigt in Italië, Vermant heeft keuzestress

Voetbal | De zomerse transferperiode loopt stilaan op zijn laatste voetjes. Proximus Pickx brengt je dagelijks een overzicht van de transfers die al hebben plaatsgevonden, en geruchten die de ronde doen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eerder deze week raakte bekend dat Leeds United maar liefst 10 miljoen euro over heeft voor KRC Genk-aanvaller Joseph Paintsil. De Limburgse club is niet onverdeeld gelukkig met het Engelse aanbod en heeft een tegenvoorstel gedaan. Het is nu afwachten of de Championship-club toehapt. Eerder stond de 25-jarige Ghanees nog in de belangstelling van de Saoedische club Al-Wehda, maar hij heeft de Arabische avances afgewezen.

Union draait overuren op de transfermarkt. Na het vertrek van sterkhouders Teddy Teuma, Bart Nieuwkoop en Senne Leynen werven de Brusselaars Maxime Wenssens aan. Dit jeugdproduct van STVV maakte in 2020 de overstap naar KV Mechelen, maar bij de Kakkers wist hij geen hoge ogen te gooien. Sinds een jaar zat de doelman zonder club, maar nu heeft hij dus een nieuwe uitdaging gevonden bij Union. Hij heeft een contract getekend voor één seizoen met een optie voor een tweede. Hij vervoegt eerste doelman Anthony Moris en Joachim Imbrechts.

Zowel KV Kortrijk als Standard liggen op vinkenslag om Romeo Vermant te huren van Club Brugge. Een definitief vertrek van de spits is echter uitgesloten omdat hij onlangs een contractverlenging tekende tot 2026 "wegens zijn goede, standvastige prestaties", dixit blauw-zwart. Hij wist bij Club NXT in amper twee wedstrijden drie goals en een assist te leveren. Het is momenteel nog onbekend of hij zal kiezen voor Kortrijk of de Rouches.

De transfersoap rond Romelu Lukaku lijkt na veel verrassende plotwendingen toch tot een einde te komen. In een korte reactie aan de collega's van Het Laatste Nieuws bevestigt de wereldspits van Chelsea dat AS Roma hem kon bekoren. Volgens ingewijden is er een akkoord over de huursom en het loon van Lukaku, dat wordt verdeeld tussen beide clubs. "Ik vlieg naar Rome om daar te tekenen", klonk het zaterdag bij de spits. Voor de Romeinse club is de transfer welkom, want ze zoeken al een tijd naar versterking bij de aanvallers. Een extra argument om voor AS Roma te kiezen is de trainer: José Mourinho werkte eerder al samen met Big Rom bij Chelsea en Manchester United.

Ajax heeft zijn zinnen gezet op Thiago Alamada, maar de tijd dringt omdat de transferperiode stilaan afloopt. Als de Argentijnse middenvelder en zijn club Atlanta United niet toehappen, hebben de Ajacieden een plan B klaar: Georges Mikautadze. Volgens De Telegraaf is de Georgische spits van Metz en voormalige Seraing-aanvaller een goedkoper alternatief voor Ajax.

Bij dezelfde Nederlandse club staan de koffers van Mohammed Kudus klaar voor een trip naar West Ham United. De Ghanees heeft groen licht gekregen van de medische keuring, waardoor de allerlaatste horde voor de transfer naar Londen is genomen. Ajax ontvangt volgens ingewijden de niet onaardige som van 45 miljoen euro voor deze transfer. Kudus mag zondag een contract ondertekenen tot juni 2028 met een optie voor verlenging, kondigde transferspecialist Fabrizio Romano aan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top