Kan AA Gent de lijn doortrekken tegen Femina White Star?

Lotto Super League | In de Lotto Super League staat de tweede speeldag op het programma. Dit seizoen mogen we ons wellicht weer aan een spannende strijd verwachten. Met F.C. Femina White Star krijgt AA Gent Ladies weer een kans om aan te tonen dat ze de nodige ambities hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag openen het ambitieuze KRC Genk, dat op de eerste speeldag met 1-2 won van Sporting Charleroi, en Club YLA de tweede speeldag. Het team van coach Heleen Jacques heeft als doel om de Belgische top te bestormen. Kunnen zij dat tonen tegen de Limburgers? Vorige week kenden ze alvast een valse start door met 0-1 te verliezen van Standard Femina.

AA Gent tevreden na punt tegen RSCA

Op de eerste speeldag hield AA Gent Ladies de dames van RSC Anderlecht in bedwang (0-0). Trainer Jorn Van Ginderdeuren was achteraf dan ook terecht tevreden. "We hebben vanuit een goede organisatie met de juiste intensiteit het punt thuis gehouden tegen de landskampioen. We zijn tevreden met deze eerste prestatie in de Lotto Super League. Nu moeten we volgende week op deze prestatie verder bouwen." AA Gent speelt op zaterdag om 13u30 op het veld van F.C. Femina White Star. Kunnen ze daar hun goede prestatie bevestigen?

Later op de dag staan er nog vier duels op het programma. Zulte Waregem ontvangt titelkandidaat OH Leuven. Essevee kan met vertrouwen deze zware opdracht tegemoet gaan, want ze openden hun seizoen met een 0-3-zege in Mechelen. Al maakte OHL vorige week ook indruk met de 4-1-zege tegen F.C. Femina White Star.

Om 16u neemt Standard Fémina het in eigen huis op tegen Sporting Charleroi. Deze Waalse derby’s zijn altijd zwaar beladen duels. RSC Anderlecht sluit de tweede speelronde af met een thuisduel tegen KV Mechelen. De Brusselaars zijn de grote favoriet en zouden de drie punten thuis moeten kunnen houden.

Het programma van speeldag 2 van de Lotto Super League:

Vrijdag 1 september

Zaterdag 2 september

Volg het beste van Lotto Super League het hele seizoen lang op Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie Pickx Sports van Pickx+ Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top