Kan Aster Vranckx zich bij Fiorentina herlanceren in de Serie A?

Serie A | Er lijkt een einde te komen aan de transfersoap rondom Aster Vranckx. De middenvelder lijkt na een lange flirt met PSV plots op weg naar Fiorentina. Hij zal daar wellicht Sofyan Amrabat moeten vervangen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aster Vranckx speelde vorig seizoen ook al in de Serie A, maar dat was geen groot succes. Hij kwam aan 9 wedstrijden, met daarin 235 gespeelde minuten, bij AC Milan. Hij was in april toen goed voor een assist tegen… Fiorentina. Die club zou nu volgens Italiaanse media op het punt staan om Vranckx definitief over te nemen van VfL Wolfsburg. De transferprijs zou om en bij de 7 miljoen euro bedragen. Met Vranckx is er nog geen akkoord, maar dat lijkt geen groot probleem te vormen. De ex-speler van KV Mechelen komt immers niet meer echt voor in de plannen van Wolfsburg.

Amrabat vervangen?

Bij Fiorentina gaat Aster Vranckx Sofyan Amrabat, die heeft aangegeven te willen vertrekken, moeten vervangen. Amrabat, ex-Club Brugge, vervulde vooral de rol van defensieve middenvelder bij Fiorentina. Al mocht hij zich ook uitleven als speler die met zijn loopvermogen voor diepgang zorgde.

Vranckx is defensief misschien iets minder sterk dan Amrabat, maar de Belg heeft ook die diepgang en drang naar voren in zijn spel. In dat opzicht zou hij dus een logische vervanger zijn voor de Marokkaanse middenvelder.

Veel concurrentie

Vranckx moet zich echter nog niet rijk rekenen, want een basisplaats ligt niet zomaar voor de hand. Fiorentina heeft op het middenveld immers al de nodige spelers rondlopen. Naast Amrabat zijn er nog zeven spelers die voor drie posities op het middenveld strijden. Arthur Melo en Mandragora zijn de grootste concurrenten van onze landgenoot en kan hij een van deze twee uit het team spelen? Melo wordt gehuurd van Juventus en lijkt een zekerheid te zijn in de basis. De meer defensief ingestelde Mandragora lijkt dus zijn grootste concurrent te worden.

Vranckx zal mogelijk als invaller beginnen aan zijn avontuur in Firenze, om nadien via invalbeurten te tonen dat hij een basisplaats verdient. Voor Vranckx wordt het alleszins een belangrijk seizoen. Hij kan zich geen tweede seizoen met weinig minuten permitteren. Een jaar voor het EK staat immers ook zijn plaats in de selectie van de Rode Duivels op het spel.

Het programma van speeldag 3 in de Serie A op Eleven Sports:

Vrijdag 1 september

Zaterdag 2 september

Zondag 3 september

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top