Wie volgt titelverdediger Manchester City op in de UEFA Champions League?

Sport | De UEFA Champions League maakt deze week een comeback op Pickx+ Sports. Je kan onder meer The Great Old aan het werk zien, voor het eerst sinds de hervorming van de competitie in 1992. Het is de vraag wie Manchester City mag opvolgen als winnende club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de Antwerpenaren is deze deelname aan de UEFA Champions League een primeur. Sinds de Europese voetbalbond in 1992 de competitie ingrijpend hervormde, kon de Belgische club zich nooit kwalificeren voor de Champions League. Dankzij een 1-2 zege tegen AEK Athene in de Griekse hoofdstad lukte het The Great Old om zich te plaatsen voor de groepsfase.

Bij de loting in Monaco werd al gauw duidelijk dat de Antwerpenaren zich niet rijk mogen rekenen en het op moeten nemen tegen enkele geduchte tegenstanders. Het eerste lotje dat getrokken werd, was dat van FC Barcelona, wat al een garantie is op een wedstrijd vol voetbalspektakel. Met FC Porto en Shakthar Donetsk wordt het voor The Great Old ook geen wandeling door het park.

Groep des doods

De trekking van Groep F met PSG, Borussia Dortmund, AC Milan en Newcastle United kon op veel belangstelling rekenen. De Parijse club heeft het niet onder de markt na het vertrek van Lionel Messi en Neymar deze zomer. Kylian Mbappé en de zijnen zullen het niet gemakkelijk hebben op PSG door de groep des doods te loodsen. Ze nemen het op tegen zevenvoudig Europees kampioen AC Milan en het sterke Borussia Dortmund van Thomas Meunier. We mogen ook niet vergeten dat Newcastle United sinds kort onder Saoedisch management staat en kan beschikken over een bijna onbeperkt budget, waardoor de Parijzenaars wel eens voor een lelijke verrassing zouden komen te staan in de groepsfase.

Titelverdediger Manchester City is in Groep G geplaatst naast het RB Leipzig van Loïs Openda, Rode Ster Belgrado en Young Boys Bern. Het lijkt erop dat The Citizens met deze poule niet te hard hoeven te werken om zich te plaatsen voor de volgende ronde, zelfs niet met de afwezigheid van gangmaker Kevin De Bruyne.

In Groep C zal het Real Madrid van Thibaut Courtois het niet zo moeilijk hebben om over SC Braga en Union Berlin te walsen, maar het is wel oppassen voor SSC Napoli. Dezelfde waarschuwing geldt voor Bayern München, ook een favoriet voor de eindzege, die in groep A toch waakzaam moet zijn voor een ambitieus Manchester United. Dat is de enige geduchte tegenstander in deze poule. FC Kopenhagen en het Galatasaray van Dries Mertens lijken minder kans te hebben om te overwinteren in de Champions League.

Overal Belgen

Het talent van onze Rode Duivels wordt internationaal gewaardeerd en daarom kan je ook in de Champions League een aantal Belgen aan het werk zien. Johan Bakayoko en Yorbe Vertessen mogen aan de bak voor PSV in Groep B. Ze zitten daar in het goede gezelschap van Leandro Trossard (Arsenal), Dodi Lukebakio (Sevilla FC) en Ayanda Sishuba (RC Lens).

Axel Witsel zal met Atlético Madrid ongetwijfeld de hoofdvogel willen afschieten in Groep E, waarin we Feyenoord, Lazio en Celtic Glasgow vinden. In Groep D zal Inter Milan - vorig seizoen finalist in de Champions League - het moeten stellen zonder Romelu Lukaku tegen Benfica, RB Salzburg en Real Sociedad.

De traditie wil dat de groepsfase bestaat uit acht groepen van vier teams. De beste twee van elke groep gaan door naar de knock-outfase en vervolgens naar de achtste finale, kwartfinale, halve finale en finale. De derde uit iedere groep mag zijn geluk beproeven in de Europa League.

Het programma van speeldag 1 op de zenders Pickx+ en Pickx+ Sports

Dinsdag 19 september

Woensdag 20 september

Volg de UEFA Champions League in zijn geheel, inclusief de eerste speeldag van de groepsfase, op de zenders van Pickx+ Sports. Een keer per maand zal op Pickx+ ook een wedstrijd uit de competitie te zien zijn. De zenders Pickx+ en Pickx+ Sports zijn beschikbaar in de tv-opties Pickx All Stars & Sports en Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top