Antwerp shopt in Zweden, Lukebakio naar Sevilla

Voetbal |

In de voetbalwereld staat de zomer synoniem voor een drukke transferperiode. Proximus Pickx brengt je dagelijks een overzicht van de transfers die al hebben plaatsgevonden, en geruchten die de ronde doen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In eigen land kondigde Antwerp FC de komst aan van Mamane Moustapha Amadou Sabo, die voor een jaar wordt gehuurd (met aankoopoptie) van het Zweedse Hammarby IF. De 18-jarige Nigeriaanse middenvelder staat te boek als een groot talent.

Faitout Maouassa lijkt geen toekomst meer te hebben bij Club Brugge. De Franse flankspeler werd vorig seizoen uitgeleend aan Montpellier en deed het daar behoorlijk, hij wil niet terugkeren naar België en geniet volgens L’Equipe concrete interesse van FC Nantes in de Ligue 1.

Lars Montegnies, een 17-jarige middenvelder van KV Kortrijk, verkast naar Anderlecht. Hij tekende een contract van vier jaar bij de Brusselaars, waar hij het komende seizoen vooral verder ervaring zal opdoen bij de RSCA Futures in de Challenger Pro League.

Lukaku naar AS Roma?

Het is een kwestie van uren vooraleer Sevilla FC de transfer van Dodi Lukebakio officieel maakt. De Rode Duivel is al in de Spaanse stad gesignaleerd voor zijn medische testen. Met Hertha Berlijn degradeerde de flankaanvaller afgelopen seizoen naar de Duitse tweede klasse.

De 22-jarige Amerikaanse aanvaller Folarin Balogun, die lange tijd gekoppeld werd aan Arsenal, zou nu plots dicht bij een transfer naar AS Monaco staan. Zo weet Sky Sports.

In de Premier League meldt transferspecialist Fabrizio Romano dat Mohammed Kudus weldra Ajax inruilt voor West Ham United. Na een eerder aanbod dat geweigerd werd, zou de Amsterdamse club nu toch een akkoord gevonden hebben over een transfersom van 45 miljoen euro voor zijn Ghanese groeibriljant.

En een nieuwe episode in de transfersaga rond Kylian Mbappé, want nu meent Sky Sports te weten dat de Franse vedette alsnog zou bijtekenen bij PSG. Volgens de Britse zender onderhandelen beide partijen momenteel over een contract tot 2025 of zelfs langer. Een merkwaardige wending toch.

Hoe zou het nog zijn met Romelu Lukaku? Nu de transferdeadline nadert, stijgt ook de spanning ten huize Lukaku, nog steeds zonder club. Bij Chelsea heeft hij nog een contract, maar is hij niet meer gewenst en traint hij apart. Volgens het Italiaanse Corriere dello Sport zou AS Roma wel eens een oplossing kunnen bieden. Daar is José Mourinho naarstig op zoek naar een echte goalgetter voor zijn elftal.

Roberto Mancini, die recent zijn ontslag gaf als Italiaans bondscoach, zal misschien niet lang zonder werk zitten. Hij wordt genoemd als de nieuwe coach van de Saudische nationale ploeg. Daar zou hij volgens Sky Sports een contract kunnen tekenen tot 2026, wat hem 90 miljoen euro moet opleveren.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top