Breekt Isaac Nuhu dit seizoen eindelijk door bij KAS Eupen?

Jupiler Pro League | Isaac Nuhu, auteur van twee assists tegen KV Kortrijk afgelopen weekend, was een van de belangrijkste architecten van de overwinning van AS Eupen. Zal de Ghanees dit seizoen eindelijk helemaal kunnen ontploffen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Isaac Nuhu wordt al een aantal jaren aanzien als een speler met bijzonder veel potentieel. Toch kon hij al dat talent nog niet volledig laten zien aan de hand van stabiele prestaties. Tegen KV Kortrijk liet de Ghanese flankaanvaller zien dat het talent ook aan rendement kan gekoppeld worden. Met twee assists bezorgde hij zijn team de tweede zege van het seizoen.

Nuhu, wiens statistieken de afgelopen jaren te wensen overlieten, staat voor het seizoen van de waarheid. Hij zal nu de stap moeten zetten naar meer beslissende acties. Nuhu maakte op 10 augustus 2020 zijn debuut voor KAS Eupen. Hij opende meteen met een doelpunt. Iedereen zag meteen dat hij veel talent had, waar echter nog veel scherpe kantjes aan waren die afgevijld moesten worden.

Wisselvallige prestaties

Zijn eerste drie seizoenen bij de eersteklasser waren wisselvallig. Hij toonde zijn snelheid, technisch vermogen en knappe dribbels. Toen hij 18-19 jaar was had hij moeite om te bevestigen. De jongeling liet vooral flitsen van zijn klasse zien. Constante prestaties leverde hij nog niet af. Wat wel vaker het geval is bij zeer jonge spelers.

In zijn eerste jaar speelde hij slechts zeven wedstrijden, maar het jaar nadien wist hij al 24 keer aan te treden in de reguliere competitie. Hij tikte af op twee goals en twee assists. Vorig jaar begon hij het seizoen als basispion bij Eupen, maar hij verloor zijn basisplaats gaandeweg het seizoen aan meer ervaren krachten. Zij moesten het behoud veiligstellen en er was nood aan meer stabiele prestaties. Operatie Redding lukte. Nuhu tikte af op 19 duels met twee treffers.

In de voetsporen van Onyekuru, Lazare en Wague?

Isaac Nuhu, ontdekt in de Aspire Academy in Senegal, gaat zijn vierde seizoen in bij KAS Eupen. Op zijn 21ste, en met een coach die in hem gelooft, heeft hij alle kaarten in handen om echt een smaakmaker te worden bij de eersteklasser. Bij Eupen hopen ze dat hij de goede lijn van tegen Kortrijk kan doortrekken en zeer bepalend kan worden de komende weken en maanden. Als hem dat lukt, kan hij misschien in de voetsporen treden van andere voormalige Aspire-talenten die via Eupen een mooie carrière hebben uitgebouwd.

Denk maar aan spelers zoals Henry Onyekuru, Lazare Amani of Moussa Wague. De eerste ging naar Everton, Anderlecht en Galatasaray. De tweede is een sterkhouder bij Union SG. Terwijl de derde de jongste Senegalees werd die scoorde op een WK, een transfer naar FC Barcelona versierde en daar begon door te breken tot hij ernstig geblesseerd raakte. Tegen Oud-Heverlee Leuven dit weekend krijgt Nuhu de kans om te bewijzen dat hij progressie maakt.

Volg de Jupiler Pro League, met zaterdag 26 augustus om 18u30 KAS Eupen tegen Oud-Heverlee Leuven, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top