Maak kennis met Samu Omorodion (19): het nieuwe goudhaantje van Atlético Madrid

Sport | Atlético Madrid verraste enkele dagen geleden vriend en vijand door een onbekende 19-jarige aanvaller van Granada aan te trekken. De jonge spits luistert naar de naam Samu Omordion en zou overlopen van het aanvallend talent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het verhaal van Atlético Madrid en Samu Omordion begon op 14 augustus laatstleden. De Madrilenen stonden die dag voor hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en moesten daarin de degens kruisen met Granada. Atlético won de partij met 3-1 dankzij onder andere een wereldgoal van Memphis Depay, maar toch ging het na de wedstrijd niet enkel over de knalprestatie van de Colchoneros. De spits van Granada, Samu Omordion, had immers indruk gemaakt. De negentienjarige aanvaller was een gesel voor de Madrileense verdediging en prikte in minuut 62 zelf een bal tegen de touwen waardoor de bordjes (even) gelijk stonden (1-1).

Amper een week later, op 21 augustus, kondigde het bestuur van Atlético Madrid aan dat het Samu Omordion had aangetrokken. De bonzen waren naar verluidt zodanig onder de indruk van de speler, dat ze meteen alles in het werk hadden gesteld om hem over te nemen van Granada. Gelukkig bleek die club ook geen torenhoog prijskaartje (6 miljoen euro) op het hoofd van Omordion te hebben gekleefd waardoor Atlético de knoop vrij snel kon doorhakken.

Omordion speelt sinds de zomer van 2021 bij Granada. De boomlange spits van 1,93 meter doorliep eerst enkele jeugdreeksen bij de Zuid-Spaanse club en vorig jaar was hij actief bij Granada B, in de Spaanse vierde klasse. Hij speelde er 36 wedstrijden en maakte 18 doelpunten. Hierdoor had de jongeling een groot aandeel in de promotie van zijn ploeg naar de derde divisie. Deze zomer maakt hij deel uit van de eerste ploeg van Granada. Hij maakte zijn debuut op het hoogste niveau (tegen Atlético Madrid) en kon meteen ook een eerste keer scoren.

Welke rol bij Atlético?

Omordion komt in een ploeg terecht waarin heel wat topspitsen de plak zwaaien: Memphis Depay, Antoine Griezmann en Álvaro Morata. Coach Diego Simeone beschikt over heel wat aanvallende weelde, dus het valt nog af te wachten hoe de jonge aanvaller ingepast zal worden. Vast staat wel dat Omordion met zijn lengte, présence en balvastheid een uniek profiel heeft. Hij kan volgens kenners dan ook uitgroeien tot dé ideale centrumspits die op zijn eentje enkele verdedigers aan de praat kan houden. Zo’n type aanvaller heeft Atlético Madrid momenteel niet.

Atlético Madrid speelt zijn eerstvolgende wedstrijd tegen Rayo Vallecano en dat is in principe een haalbare tegenstander. Het is echter nog niet zeker of Omordion al meteen zijn kans krijgt, want Simeone staat niet bekend als een coach die zijn plannen graag wijzigt. Maar als Omordion op training indruk kan maken, is het goed mogelijk dat ook de Argentijn plotseling helemaal overstag gaat.

Speeldag 3 van La Liga op Eleven Sports:

Vrijdag 25 augustus

Zondag 27 augustus

Maandag 28 augustus

Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top