Kan Anderlecht zich tegen Charleroi naar de kop van het klassement knallen?

Jupiler Pro League |

De Europese voorrondes zorgen voor heel wat geschuif in de kalender van de Jupiler Pro League. Zo zullen er komend weekend, tijdens de vijfde speeldag in onze competitie, slechts vijf wedstrijden plaatsvinden. De belangrijkste affiche is die tussen Anderlecht en Charleroi op zondagavond om 18u30.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Antwerp - Gent, RWDM - Union, Club Brugge - Genk. Drie heerlijke affiches die eigenlijk voor dit weekend geprogrammeerd stonden. Ware het niet dat de kalendercommissie ook rekening houdt met onze Europese coëfficiënt en dus de ploegen die deze week Europese voorrondes dienen af te werken maximaal wil ontlasten. Antwerp moet aan de bak in de barrages voor de Champions League, Union treedt ook voor het eerst in actie met een laatste voorronde voor de Europa League en Genk en Club Brugge proberen een laatste horde te nemen richting poules van de Conference League. Het wordt dus een onthoofde speeldag in onze Jupiler Pro League. Wat niet wil zeggen dat er niets te beleven zal vallen. Integendeel.

De match van de angst tussen Kortrijk en Standard

Door de verschuivingen is er geen wedstrijd op vrijdagavond, waardoor pas op zaterdagnamiddag de eerste actie te bespeuren valt. KV Mechelen, dat flink wat vertrouwen tankte na de overtuigende zege tegen Union afgelopen weekend, trekt om 16u op bezoek naar Westerlo. De ploeg van coach Jonas De Roeck, vorig seizoen nog revelatie in onze liga, kent een moeilijke start met een povere 1 op 12. Een eerste succes is dus zeker welgekomen voor de Kemphanen.

KAS Eupen startte dan weer verrassend sterk aan deze campagne, vooral buitenshuis lijkt het onklopbaar. Zaterdagavond om 18u15 mogen de Panda’s bewijzen dat ze het ook op eigen veld kunnen, met een confrontatie tegen OH Leuven. De Leuvenaars zagen in het tussenseizoen heel wat spelers vertrekken en wachten het einde van de zomermercato af om nog enkele deals te sluiten. In tussentijd probeert trainer Marc Brys de schade te beperken, met 2 op 12 is dat echter nog niet al te best gelukt. Een zege op het veld van Eupen zou voor wat ademruimte zorgen.

Hetzelfde geldt voor Kortrijk en Standard, twee ploegen die hun competitiestart compleet misten en deze zaterdag om 20u24 tegenover elkaar staan. Voor beide coaches een wedstrijd vol vraagtekens en misschien al een flinke portie angst. Een nieuwe nederlaag zou hun stoel al vroeg in het seizoen aan het wankelen kunnen brengen.

De clash tussen de Sportings

Zondagnamiddag om 16u krijgen we een interessante wedstrijd tussen twee ploegen uit de middenmoot die vorig seizoen al verrasten en nu ook weer stevig uit de startblokken schoten. Sint-Truiden ontvangt dan Cercle Brugge. STVV staat dicht bij de top 6, ondanks een zware seizoenstart met duels tegen Standard, Anderlecht en Gent. Hetzelfde kan gezegd van Cercle, dat al Antwerp, Charleroi, Genk en Standard bekampte, maar toch mooi in de linkerkolom prijkt. Wie van die twee kan die positieve lijn doortrekken?

Afsluiter van deze vijfde speeldag wordt de clash tussen de twee Sportings: Sporting Anderlecht en Sporting Charleroi. Om 18u30 ontvangt paars-wit de Zebra’s in het Lotto Park. Middels winst -het zou de vierde op een rij zijn- kan Anderlecht zowaar (tijdelijk) aan de kop van het klassement komen. Charleroi daarentegen, met ex-Anderlechtcoach Felice Mazzu aan het roer, gaat op zoek naar een eerste overwinning in deze campagne.

Het programma van speeldag 5 in de Jupiler Pro League:

Zaterdag 26 augustus

Zondag 27 augustus

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top