Vechten de coaches van Standard en Kortrijk dit weekend voor hun job?

Jupiler Pro League |

Dit weekend reist Standard af naar KV Kortrijk. De Rouches beleefden een dramatische start van het seizoen met slechts één punt uit de eerste vier wedstrijden… en Kortrijk staat er met nul punten zelfs nog slechter voor. Wordt de vijfde speeldag beide coaches fataal?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie had er aan het begin van het seizoen durven wedden dat KV Kortrijk en Standard onderaan zouden staan? Met welgeteld nul punten en de slechtste verdediging uit de competitie heeft KV Kortrijk een dramatische start van het seizoen gemaakt. De Luikenaars staan er nauwelijks beter voor, met slechts één punt uit vier wedstrijden. In beide gevallen is het spelniveau effectief in lijn met hun positie in het klassement, wat weinig goeds voorspelt voor de rest van het seizoen van beide ploegen.

Zowel bij Standard als bij Kortrijk wordt de situatie nog bemoeilijkt door het feit dat ze worden geleid door nieuwe coaches: Edward Still voor Kortrijk en Carl Hoefkens voor Standard. Zou de vijfde speeldag hen fataal kunnen worden, gezien hun resultaten tot nu toe?

Hoefkens beschermd?

In Luik hopen ze natuurlijk om, voor het eerst dit seioen, drie punten te kunnen rapen tegen een nog zwakkere tegenstander. Maar wat gebeurt er als Standard zelfs deze wedstrijd verliest? Zouden de Rouches afscheid kunnen nemen van de voormalige Club Brugge-coach? In werkelijkheid is die kans heel klein, en wel om één simpele reden: Standard zit krap bij kas. Naar verluidt wilde Standard in het tussenseizoen afscheid nemen van U23-coach Joseph Laumann en hem vervangen door Drazen Brncic. Ze konden hun plan echter niet uitvoeren, omdat het te duur was om de Marokkaans-Duitse coach te ontslaan.

Carl Hoefkens zal waarschijnlijk onder veel druk komen te staan, zoals hij aangaf na het verlies tegen Cercle: “Ik hoop dat er druk is, zo hoort het bij een grote club. Ik neem die druk graag op mij, voor mijn groep jonge spelers.”

Ed Still ten dode opgeschreven?

Na de 1-3 nederlaag bij zijn oude club Eupen heeft Kortrijk-coach Ed Still ook niets om over te lachen. Zijn spelers hebben alle moeite van de wereld om te scoren, en dat lieten ze opnieuw zien tegen de Pandas. “Dit is een compleet nieuw team. We zien dat ons zelfvertrouwen er nog niet is”, zei de coach na de wedstrijd.

Ook bij Charleroi of Eupen slaagde Ed Still er nooit in om de inspirerende coach te zijn die nodig was om de situatie om te keren. Het valt af te wachten of hij bij Kortrijk nog een toekomst heeft als de ploeg op deze vijfde speeldag opnieuw verliest…

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top