Malinov naar Kortrijk, bijna verlossend nieuws voor Lavia

Voetbal |

De zomer staat in de voetbalwereld gelijk aan een drukke transferperiode. Elke dag houdt Pickx je op de hoogte van het laatste transfernieuws, zowel de getekende contracten als de meest geloofwaardige geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kristiyan Malinov staat op het punt een contract te tekenen bij KV Kortrijk. De Bulgaarse middenvelder, die de voorbije seizoenen uitkwam voor OH Leuven, kan voor 2 jaar naar KVK, plus een optie van een bijkomend jaar. De Kerels doen ook een goede zaak, want ze hoeven geen transfersom te betalen aangezien Malinov einde contract was bij OHL.

Nadat ze eerder probeerden om Ryota Morioka los te weken, richten de Kortrijkzanen nu ook hun pijlen op de Cypriotische verdediger Stelios Andreou, eveneens eigendom van Charleroi. De Carolo’s weigerden wel een eerste bod, zo weet La Dernière Heure. Diezelfde bron meldt dat Loïc Bessilé weg mag bij Charleroi en contacten heeft met Duitse en Franse clubs.

Sky Sports meent te weten dat Roméo Lavia zijn medische testen heeft ondergaan bij… Chelsea. De Londense club wint dus de strijd om de Rode Duivel, die ook een aanbod van Liverpool op zak had. Chelsea betaalt voor de transfer een som van 68 miljoen euro aan Southampton. Een andere Rode Duivel geniet evenzeer interesse vanuit Engeland: Johan Bakayoko, flankspeler bij PSV, zou hoog op het verlanglijstje staan van Liverpool, dat in hem de ideale vervanger ziet mocht Mo Salah vertrekken. Ook Napoli houdt het dossier in het oog. Wordt zeker nog vervolgd.

De Reds zouden wel dicht bij een transfer staan van Wataru Endo, de Japanse aanvoerder van Stuttgart die in het seizoen 2018/2019 ook nog voor STVV uitkwam. Liverpool is bereid 18 miljoen euro te betalen voor de 30-jarige Japanse international. Zo weten transferspecialist Fabrizio Romano en The Athletic.

Aster Vranckx is op weg naar PSV Eindhoven. De Rode Duivel heeft al een persoonlijk akkoord met de lampenclub, maar met Wolfsburg moet nog een overeenkomst gevonden worden. De Duitsers vragen 12 miljoen euro voor de jonge middenvelder, die het voorbije seizoen al uitgeleend werd aan AC Milan. In die optiek hoopt PSV eerst sterkhouder Ibrahim Sangaré voor een stevige som te verkopen om zo de clubkas te spijzen.

Ex-Genkie Ruslan Malinovskyi, de Oekraïner met de gouden linker, mag weg bij Olympique Marseille. Opties heeft hij genoeg, maar volgens de laatste berichten zou hij dicht bij een uitleenbeurt naar Genua staan. De Italiaanse club zou ook wel een aankoopoptie bedongen hebben.

L’Equipe schrijft dat Inter Milaan, dat recent nog Marko Arnautovic wegplukte bij Bologna, zijn oog heeft laten vallen op Benjamin Pavard. De Franse flankverdediger heeft nog maar 1 jaar contract te gaan bij Bayern München en wordt dus best nog deze zomer te gelde gemaakt.

Bij Luton Town, promovendus in de Premier League, krijgt onze landgenoot Thomas Kaminski concurrentie van de Nederlander Tim Krul. De ervaren doelman (35 is hij intussen) komt over van Norwich.

Volgens Fabrizio Romano schakelde Manchester City een versnelling hoger in de zoektocht naar offensieve versterkingen. Zowel het dossier Lucas Paqueta (West Ham) als dat van Jérémy Doku (Rennes) zou zo wel eens snel afgerond kunnen worden.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top