Kan Philip Zinckernagel bij Club Brugge uitgroeien tot de beste speler in België?

Jupiler Pro League | Bij Club Brugge haalden ze met Igor Thiago, Hugo Vetlesen en Michael Skoras drie aanwinsten in huis die in totaal ongeveer 23 miljoen euro kostten. Philip Zinckernagel kwam voor slechts 2,5 miljoen euro naar het Jan Breydelstadion. De Deense aanvallende middenvelder heeft alles om te slagen in Brugge. Pickx legt uit waarom.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge zag met Noa Lang een speler vertrekken waarvoor de fans naar het stadion komen. Michael Skoras werd aangetrokken om hem te vervangen, maar hij heeft duidelijk nog een aanpassingsperiode nodig. De 18-jarige Antonio Nusa is bijzonder talentvol, maar nog wisselvallig in zijn prestaties. Club Brugge vond met Philip Zinckernagel een speler die geen aanpassing nodig heeft en bewees dat hij een topper is in de Belgische competitie. Een nieuwe speler die het Jan Breydelstadion kan laten kirren van plezier.

Indruk gemaakt bij Standard

Standard haalde vorig jaar Zinckernagel op huurbasis weg bij Olympiakos. Hij groeide er al zeer snel uit tot een publiekslieveling. Dat was heus geen toeval, aangezien Zinckernagel sterk voor de dag kwam. Hij nam de ploeg bij de hand, liet zien dat hij een geweldig schot heeft, kijkt niet op een meter meer of minder en is technisch begaafd. Hij wist in 28 duels 10 keer te scoren en 2 assists uit te delen. Zinckernagel was ook iemand die er bijna altijd stond in de topwedstrijden. Tegen Club Brugge, Anderlecht, Union SG en KRC Genk wist hij zeven keer te scoren.

Ronny Deila wist weer het beste uit Zinckernagel te halen. Het energieke voetbal van de Noorse coach paste als gegoten bij hem. De 28-jarige Deen kende moeilijke tijden bij Olympiakos en Watford. Bij Nottingham Forest presteerde hij degelijk. Bij Club Brugge hopen ze de Zinckernagel te zien van vorig jaar en die vanuit zijn periode bij Bodo Glimt. Daar leerde Deila hem kennen. In zijn laatste seizoen in Noorwegen was hij met 19 goals en 24 assists in 28 wedstrijden werkelijk outstanding.

Nog beter met betere spelers rondom zich

De fans van Club Brugge zagen hem alvast schitteren in zijn eerste wedstrijd. Hij was meteen goed voor twee doelpunten op het veld van Eupen. Kan Zinckernagel uitgroeien tot de beste speler in België? Dat is altijd moeilijk te voorspellen. Met zijn kwaliteiten, die we hierboven opsomden, heeft hij alvast het nodige talent daarvoor.

Daarnaast is hij in Brugge een stuk beter omringd dan in Luik. Met Hans Vanaken en Andreas Skov Olsen staat er nog heel wat creatief en scorend vermogen naast hem. Bij Standard ging alle aandacht naar hem, bij Club moeten ze veel spelers in de gaten houden. Dat kan in het voordeel spelen van Zinckernagel. “In een sterke ploeg, met jongens als Vanaken en Skov Olsen rond hem, wordt hij nog veel beter", zei Deila in Het Nieuwsblad. Dat belooft dus.

Als hij op zijn elan van het afgelopen jaar kan verdergaan, mag hij misschien ook dromen van de nationale ploeg. Hij speelde nog nooit voor Denemarken. Als hij een van de beste spelers in België wordt, dan is een selectie niet veraf. Samen met Skov Olsen is er dus wel wat Danish Dynamite aanwezig in Brugge. Zondag tegen RWDM krijgen Zinckernagel & co een nieuwe kans om voor vuurwerk te zorgen.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag vanaf 18u30 de partij tussen Club Brugge en RWDM, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top