Club Brugge moet aan de bak tegen het verrassende RWDM

Jupiler Pro League | In de Jupiler Pro League staat speeldag nummer vier al voor de deur. Het is uitkijken naar een aantal ploegen. Kunnen Union SG en AA Gent het maximum van de punten behouden? Gaat RWDM zijn goede start doortrekken op het veld van het onder stoom komende Club Brugge? Het belooft weer een speeldag vol spanning en spektakel te worden!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag openen om 20u45 Oud-Heverlee Leuven en Royal Antwerp FC de competitie. Bij OHL moeten ze na een 1 op 9, en na protest van de eigen aanhang na de pandoering op het veld van Union SG, dringend gaan aanknopen met een overwinning. Antwerp hoopt op zijn beurt verder te gaan op zijn elan na de 6-0-zege tegen KV Kortrijk.

Kan KV Mechelen Union SG afstoppen?

Zaterdag staan er twee wedstrijden op de kalender. Om 16u ontvangt Standard Cercle Brugge. De Rouches smachten naar een eerste zege van het seizoen. Na de 1 op 9 is het stilaan van moeten tegen de Bruggelingen, die tot op heden drie punten bij elkaar wisten te sprokkelen. Om 20u45 mag Union SG op bezoek gaan bij KV Mechelen. De Brusselaars zijn de fiere leider na een 9 op 9, maar ze mogen wel een scherp KV Mechelen verwachten. Na de nederlaag bij RWDM was Steven Defour boos over de mentaliteit van de spelers. Gaan zij de rug rechten tegen Union SG?

Het zwaartepunt van deze speeldag ligt op zondag. De dag wordt geopend in het Lotto Park, waar RSC Anderlecht KVC Westerlo ontvangt. De Brusselaars tankten vertrouwen na een 6 op 6 en willen die lijn doortrekken tegen het altijd gevaarlijke Westerlo. De Kemphanen pakten vorig jaar nog vier punten tegen Anderlecht. Het is bovendien ook de terugkeer van Lucas Stassin naar het Lotto Park. De jongeling maakte enkele weken geleden de overstap van Anderlecht naar Westerlo. Krijgt hij van trainer Jonas De Roeck speelminuten tegen zijn ex-ploeg?

AA Gent gaat voor 12 op 12

Om 16u vinden er twee duels plaats. Racing Genk haalde vorige week opgelucht adem na de overwinning op het veld van Cercle Brugge. Zij ontvangen Sporting Charleroi in de Cegeka Arena. De Zebra’s tikken momenteel af op twee punten en hopen net als Eupen enkele weken geleden te stunten in Limburg. AA Gent krijgt met STVV op hetzelfde ogenblik een taaie brok voorgeschoteld. De Limburgers toonden de afgelopen wedstrijden dat zij wel eens de revelatie van het seizoen kunnen worden. Tonen ze dat ook in de Ghelamco Arena? Hein Vanhaezebrouck is perfect begonnen aan het seizoen. Kan hij met zijn Buffalo’s een 12 op 12 bij elkaar spelen?

Om 18u30 gaat het verrassende RWDM na twee zeges op rij voor een stunt op het veld van Club Brugge. Blauw-zwart lijkt stilaan op dreef te zijn gekomen en walste vorige week over KAS Eupen. Kunnen de troepen van Ronny Deila hun derde opeenvolgende driepunter pakken? Om 19u15 zorgen KV Kortrijk en KAS Eupen voor het slotakkoord van de speeldag. De Kerels zijn niet goed aan het seizoen begonnen. Een nul op negen en vorige week een 6-0-nederlaag tegen Antwerp zorgen ervoor dat het vertrouwen niet groot zal zijn. Eupen kreeg zelf ook een pandoering tegen Club Brugge (0-5). Wie van de twee weet de rug te rechten?

Het programma van speeldag 4 in de Jupiler Pro League op Eleven:

Vrijdag 18 augustus

Zaterdag 19 augustus

Zondag 20 augustus

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top