Wordt Casper Terho het nieuwe goudklompje van Union?

Sport |

Met een doelpunt en een assist tegen OHL afgelopen weekend was Casper Terho een van de meest bekoorlijke spelers van Union. Kan de Fin de nieuwe sensatie van het Dudenpark worden?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De jaren glijden voorbij en Union gaat gewoon op zijn elan door. Hoewel er de voorbije weken een ware leegloop plaatsvond bij het team dat vorig seizoen derde eindigde in de Champions’ Play-Off, hebben de Brusselaars de lijn gewoon doorgetrokken. Ze vatten het nieuwe seizoen aan met een fraaie 9 op 9. Ondanks de vele vertrekkers slaagt Union er andermaal in zichzelf zonder al te veel moeite opnieuw uit te vinden.

Voor de wedstrijd tegen OHL was de kern opnieuw uitgedund met twee mannen: vertrekkers Lynen (Werder Bremen) en Nieuwkoop (Feyenoord). Hoe ging Alexander Blessin het vertrek van zijn vleugelspeler opvangen? Door te vertrouwen op Casper Terho. En met één doelpunt en één assist bedankte de jonge Fin voor het vertrouwen.

Zes maanden van aanpassing

Terho, die afgelopen januari overkwam van HJK Helsinki, had tijd nodig om zich te settelen en zijn draai te vinden in zijn nieuwe omgeving. Onder Karel Geraerts speelde hij eerder sporadisch, met 2 optredens in de Europa League, 5 in de competitie en een geslaagde titularisplaats tegen KV Kortrijk in de laatste wedstrijd van de reguliere fase. Hij trof twee keer raak tegen de Kerels.

Gepasseerd door Nederlander Nieuwkoop, heeft Terho niettemin een goede vorm laten zien toen hij zijn kans kreeg. Het bleek al snel dat de Fin iets in zijn mars had. Zijn optreden tegen OHL was geen toevalstreffer, met een doelpunt en een assist, maar ook met een grenzeloze overgave op de rechterflank en op het middenveld.

Bevestiging tegen Malinwa?

Terho’s pech vorig jaar was dat hij nooit echt de kans kreeg om zijn waarde voor de ploeg te bevestigen. Of hij kreeg maar een handvol minuten aan het einde van wedstrijden, of zijn optredens waren te verspreid en volgden elkaar niet op. En vaak was het een combinatie van beide. Kan de Fin een toegevoegde waarde voor de lange termijn zijn? De bevestiging komt misschien dit weekend: tegen KV Mechelen zou het weleens het juiste moment kunnen zijn.

De Maneblussers hebben geen geweldige start van het seizoen gehad, met een gelijkspel en twee nederlagen. Tegen RWDM had Malinwa veel moeite wanneer het spel versnelde en de bal door de linies glipte. Union en Terho hebben alles in huis om te winnen van Steven Defour en co. Een voorbode van opnieuw een verrassend seizoen van de Brusselaars?

Volg de Jupiler Pro League, met op zaterdag 19 augustus vanaf 20u45 het treffen tussen KV Mechelen en Union, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top