Antwerp vindt versterking bij Dortmund, Caicedo duurste speler ooit in de Premier League?

Sport | De zomer staat in de voetbalwereld gelijk aan een drukke transferperiode. Elke dag houdt Pickx je op de hoogte van het laatste transfernieuws, zowel de getekende contracten als de meest geloofwaardige geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Royal Antwerp FC heeft eindelijk een vervanger gevonden voor de naar Eintracht Frankfurt vertrokken Willian Pacho. De Great Old maakte bekend dat het de 19-jarige centrale verdediger Soumaila Coulibaly huurt van de Duitse topclub Borussia Dortmund. Antwerp bedong ook een aankoopoptie (van 12 miljoen euro) op het talent.

Anderlecht staat dan weer op het punt om de komst van Alexis Flips af te ronden. Volgens Franse media gaat hij voor vijf seizoenen tekenen en kost hij 4,2 miljoen euro (inclusief bonussen). Brian Riemer kon de transfer nog niet bevestigen op zijn perspraatje, maar de trainer gaf wel toe dat er contacten zijn omtrent de speler van Stade Reims.

RWDM kan volgens de Franse sportkrant L'Equipe Jake O'Brien weer in de armen sluiten. De speler, vorig jaar op huurbasis al actief bij de Brusselaars, gaat Cyrstal Palace wellicht inruilen voor Olympique Lyon. De kans is groot dat de Franse club hem dan gaat uitlenen aan... RWDM. Dat is geen toeval, aangezien zakenman John Textor bij Crystal Palace, Lyon en RWDM deel uitmaakt van het bestuur. 

Oud-Heverlee Leuven wil ook nog transfers afronden. De club zou volgens Het Belang van Limburg graag de jonge doelman Tobe Leysen bij KRC Genk weghalen. In de Challenger Pro League vielen er ook nog transfers te noteren. De Turkse spits Ali Akman maakte de overstap van Eintracht Frankfurt naar FCV Dender, terwijl Patro Eisden de 29-jarige Franse middenvelder Théo Pierrot op huurbasis wegplukte bij Lommel SK.

Van België trekken we naar het buitenland, waar er ook veel transferactiviteiten plaatsvinden. Moisés Caicedo (ex-Beerschot) is op weg om de duurste speler ooit te worden in de Premier League. Liverpool zou maar liefst 126 miljoen euro veil hebben voor de centrale middenvelder van Brighton & Hove Albion. Chelsea lijkt daardoor naast het net te vissen.

De Engelse competitie dreigt wel een van zijn grote uithangborden te verliezen. Harry Kane gaat na vele jaren trouwe dienst bij Tottenham een andere uitdaging aan. De Spurs vonden een akkoord met Bayern München voor een transfersom van meer dan 100 miljoen euro. De Engelse aanvaller heeft ondertussen ook een akkoord gevonden met de Duitse topclub en eerstdaags zal de transfer officieel worden aangekondigd.

In Duitsland gaat RB Leipzig ook een dure transfer afronden. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano is Castello Lukeba voor 35 miljoen euro op weg naar de Duitse club. Hij komt over van de Franse club Olympique Lyon. In Italië heeft Fiorentina afscheid genomen van Arthur Cabral. De aanvaller rondde zijn overgang naar het Portugese Benfica af. RMC Sport weet dat Lazio de Franse doelman Hugo Lloris naar de Serie A wil halen.

Tot slot nog wat nieuws uit Frankrijk en Spanje. Benjamin Tetteh (ex-Standard) versierde een overgang naar FC Metz, terwijl Real Sociedad zijn verdediger Andoni Gorosabel naar Deportivo Alavés liet gaan.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top