Analyse SV Zulte Waregem (CPL): torenhoog favoriet, met uitgesproken ambitie om dominant te zijn en meteen te promoveren

Challenger Pro League | In de laatste rechte lijn richting competitiestart nemen we de zestien Challenger Pro League-deelnemers voor het seizoen 2022-2023 onder de loep. Wie liet zich gelden op de transfermarkt, wat vertelden de oefenduels ons en tot waar reiken de ambities? Last-but-not-least is het vandaag de beurt aan degradant én titelfavoriet SV Zulte Waregem.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na afloop van het tijdperk-Franky Dury kende Zulte Waregem een absoluut rampjaar. Mbaye Leye werd aangesteld als hoofdcoach, maar dat pakte niet goed uit. De West-Vlaamse club verzeilde in de degradatiezone en met nog vier wedstrijden op de agenda werd trainer Frederik D’Hollander aangesteld om samen met assistent Davy de Fauw de degradatie nog af te wenden. Zonder succes.

Niemand binnen de club steekt onder stoelen of banken dat het avontuur in de Challenger Pro League niet lang hoeft te duren. Zo snel mogelijk opnieuw promoveren is de doelstelling, met de titel als inzet. In dat opzicht was de – ietwat – verrassende contractverlenging van ervaren pionnen Ruud Vormer en Jelle Vossen er een om die ambitie kracht bij te zetten. De aandeelhouders gaven de club een noodzakelijk duwtje in de rug met een kapitaalverhoging van zestien miljoen euro.

Goed begonnen, maar geëindigd met vier nederlagen op rij

De club behield het vertrouwen in trainer D’Hollander en begon vol nieuwe moed aan de voorbereiding op komend seizoen. Met hoopgevende resultaten, want onder andere Club Brugge, dat zonder internationals speelde, ging met 0-1 onderuit tegen Essevee en ook Racing Genk kwam niet verder dan een 3-3-gelijkspel tegen de degradant.

En toch… Het einde van de voorbereidingscampagne werd afgewerkt met een valse noot, na vier nederlagen op rij. 0-1 tegen Excelsior Rotterdam, 2-1 tegen SC Cambuur, 4-0 tegen Sparta Rotterdam en 4-2 tegen KAA Gent. In omgekeerde volgorde.

Ondertussen brandt alles en iedereen aan de Gaverbeek van ambitie. Verstoppen lijkt niet aan de orde. Bedoeling is dat ervaren jongens als Vormer en Vossen de jonge spelers kunnen begeleiden richting titel. Doelstelling is daarbij om dominant voetbal op de mat te brengen, te beginnen met komend weekend tegen promovendus Francs Borains, ook zo’n ploeg die het vooral van aanvallend voetbal moet hebben.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top