Fadiga op weg naar AA Gent, Tottenham strikt verdediger van 50 miljoen euro

Sport | In de voetbalwereld staat de zomer synoniem voor de mercato. Proximus Pickx brengt je dagelijks een overzicht van de transfers die al hebben plaatsgevonden, en geruchten die de ronde doen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Senne Lynen heeft zijn droomtransfer te pakken. De middenvelder heeft Union SG verlaten voor de Duitse eersteklasser Werder Bremen. De ploeg uit de Bundesliga zou volgens La Dernière Heure 2 miljoen euro betalen voor Lynen.

Bij Royal Antwerp FC gaan ze zich de komende weken ook nog versterken. Het Nieuwsblad meent te weten dat Marc Overmars nog op zoek is naar een centrale verdediger, een defensieve én een aanvallende middenvelder. KAS Eupen heeft zijn nieuwe keeper beet. Transferspecialist Fabrizio Romano meldt dat de deal met Chelsea is afgerond omtrent een uitleenbeurt van de Amerikaanse doelman Gabriel Slonina.

KVC Westerlo roerde zich al stevig op de transfermarkt, maar is allerminst klaar. De Kemphanen hebben volgens buitenlandse bronnen een akkoord bereikt met Josimar Alcócer. De 19-jarige flankaanvaller komt over van de Costa Ricaanse topclub Alajuelense. Hij moet enkel nog zijn medische testen afleggen.

AA Gent verrast met de komst van Noah Fadiga. De zoon van Khalilou Fadiga, die in het verleden voor de Buffalo’s speelde, komt volgens Het Laatste Nieuws weldra over van Stade Brest. Daar werd een hartkwaal vastgesteld en in Frankrijk krijgt hij door de strikte regels geen proflicentie. Fadiga onderging medische testen en ging ten rade bij een hartspecialist, die oordeelde dat verder voetballen geen probleem is.

Lommel SK realiseert volgens Het Belang van Limburg de duurste uitgaande transfer ooit. Vinicius Da Souza, vorig jaar uitgeleend aan Espanyol Barcelona, maakt de overstap naar Sheffield United. De Engelse eersteklasser zou maar liefst 12 miljoen euro betalen voor de Braziliaanse defensieve middenvelder. In de Challenger Pro League rondde KMSK Deinze de komst van Guillaume De Schryver (Lierse K.) af. 

We verlaten België en trekken naar het buitenland. In Engeland lijkt Romeo Lavia nu echt op weg naar Liverpool. De middenvelder verscheen niet meer op training bij Southampton en meerdere Engelse bronnen melden dat de deal er nu toch zit aan te komen.

Tottenham heeft vandaag de komst van Micky van de Ven meegedeeld. De Nederlandse centrale verdediger komt over van VfL Wolfsburg en kost ongeveer 50 miljoen euro (inclusief bonussen). Het Burnley van Vincent Kompany neemt weldra afscheid van Wout Weghorst. De Nederlandse spits past niet in de plannen van de Belgische coach en trekt volgens Engelse media op huurbasis naar Hoffenheim in Duitsland.

Vanuit Italië viel er ook wel wat nieuws te rapen. Lazio plukte voor 16 miljoen euro Gustav Isaksen weg bij FC Midtjylland. Fiorentina maakte dan weer bekend dat Arthur Cabral naar Benfica verkast. Kostenplaatje: 25 miljoen euro. Hij vervangt de naar PSG vertrokken Gonçalo Ramos.

Nog opvallend nieuws: Andrés Iniesta gaat op zijn 39ste nog een nieuw avontuur aan. Niet bij het Inter Miami van goede vriend Lionel Messi, maar wel in de Verenigde Arabische Emiraten. De Spaanse middenvelder tekende een contract bij Ras al-Khaimah.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top