Heeft Riemer zijn ideale defensie gevonden bij Anderlecht?

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht wist tegen Royal Antwerp FC eindelijk nog eens een Belgische topmatch te winnen. Anderlecht hield achteraan de nul en de defensie speelde een ijzersterke wedstrijd. Heeft Brian Riemer zijn ideale defensie gevonden?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na het laatste fluitsignaal was het even groot feest in het Lotto Park. De overwinning tegen Antwerp deed dan ook veel deugd na de nederlaag tegen Union SG op de eerste speeldag. Anderlecht hield de nul en maakte een einde aan de reeks van vier nederlagen op rij (eind vorig seizoen plus Union SG). De defensie stond pal tegen de Great Old.

Brian Riemer koos van links naars rechts voor Moussa N’Diaye, Jan Vertonghen, Zeno Debast en Killian Sardella. Zij wisten goed stand te houden tegen de landskampioen. Paars-wit gaf weinig kansen weg, enkel aan het einde van de partij moest Maxime Dupé twee straffe reddingen uit zijn mouwen schudden. Daarnaast kwam de VAR ook even te hulp om een doelpunt van Jürgen Ekkelenkamp af te keuren.

Blijft Debast?

Tegen Antwerp was er geen plaats in de basis voor Louis Patris. De rechtsachter kwam afgelopen zomer voor 3,5 miljoen euro over van OH Leuven. Hij kreeg op de eerste speeldag zijn kans tegen Union SG, maar kende toen een bijzonder moeilijke wedstrijd. Brian Riemer koos tegen Antwerp voor Killian Sardella, die ook goed was ingevallen tegen Union SG. Hij presteerde ook goed tegen Antwerp, waardoor Sardella voorlopig zijn basisplaats beet heeft.

Zeno Debast is het grootste raadsel. De 19-jarige centrale verdediger is heel erg gegeerd door PSV, dat een officieel bod neerlegde. Een vertrek van de Rode Duivel zou achteraan mogelijk nog voor een wijziging kunnen zorgen. Jan Vertonghen is een zekerheid en was misschien wel de beste man op het veld tegen Antwerp. Moussa N’Diaye speelde ook een goede wedstrijd, al moet hij positioneel nog veel progressie maken. Gaat Anderlecht daar nog versterking halen? Dat lijkt noodzakelijk, want RSCA heeft geen zuivere linksachter als back-up. Sardella kan er in nood depanneren.

Opletten voor STVV

Anderlecht moet na de zege tegen Antwerp vooral de voeten op de grond houden. Met STVV wacht er dit weekend weer een zeer zware wedstrijd. De Kanaries wonnen al van Standard en KV Kortrijk, telkens met 1-0, en zouden wel eens een revelatie kunnen worden. Thorsten Fink zorgt voor een verfrissende aanpak nadat Bernd Hollerbach er jarenlang altijd voor een zeer strikte organisatie koos. Dat zorgde telkens voor rustige seizoenen voor STVV. Fink wil aanvallender spelen en Stayen weer in vuur en vlam zetten.

Hij trekt ook de kaart van de Belgische talenten zoals Rein Van Helden, Matte Smets, Mathias Delorge en Jarne Steuckers. Steuckers mocht vorig jaar op huurbasis ervaring opdoen bij MVV in Nederland en hij keerde sterker terug. De flankaanvaller toonde zich al tegen Standard met zijn mooie acties. Tegen KV Kortrijk wist de creatieve linkspoot de winnende goal te scoren. Kunnen Vertonghen & co het talent zondag aan banden leggen?

Volg de Jupiler Pro League, met zondag vanaf 13u30 het treffen tussen STVV en Anderlecht, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top