Analyse SL16 FC (CPL): vrij stabiele transferzomer moet degradatiespook weg houden uit Luik

Challenger Pro League | In de laatste rechte lijn richting competitiestart nemen we de zestien Challenger Pro League-deelnemers voor het seizoen 2022 - 2023 even onder de loep. Wie liet zich gelden op de transfermarkt, wat vertelden de oefenduels ons en tot waar reiken de ambities? Vandaag is het de beurt aan SL16 FC.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De beloften van Standard kwamen vorig seizoen stevig binnen in de Challenger Pro League. Ze pakten negen op vijftien in de eerste vijf competitieduels en leken zo op weg om een zorgeloos seizoen te draaien. Maar het jeugdige enthousiasme bleek onvoldoende om op een goed niveau te blijven draaien en stilaan maar zeker zakten de Luikenaars weg in het klassement.

SL16 FC raakte mee verzeild in de Relegation play-offs waarin ze uiteindelijk het seizoen afsloten met amper één puntje meer dan degradant RE Virton. En toch kwamen de youngsters van Joseph Laumann nooit echt in zware degradatieproblemen.

Bouwen op vorig seizoen

Toch hopen ze op Sclessin om in het komende seizoen ietsje beter voor de dag te komen. In tegenstelling tot bij de andere drie beloftenteams kon SL16 FC de meeste sterkhouders aan boord houden (al werden er wel enkele jongens doorgeschoven naar de A-ploeg).

Enkel voor Anisse Brrou was er geen plaats meer. De winger was vorig seizoen goed voor twee goals en zeven assists, maar werd intussen 24 jaar. Daarmee was hij te oud voor de U23, maar werd hij ook als onvoldoende kwalitatief beschouwd voor de A-kern. Naast Brrou vertrokken ook Mukendi en Calut (naar OHL), terwijl de twee huurlingen Aleksander Buksa (Genua) en Brahim Traoré (Caen) weer huiswaarts keerden.

Zelf haalde SL16 FC drie nieuwkomers én slaagde het erin om smaakmaker Ilyes Ziani definitief over te nemen van Union SG. Ex-jeugdproduct Adrien Giunta (22) werd terug naar de oude nest gehaald en met Hakim Sahabo (Lille OSC) en Henry Lawrence (Chelsea) werden er ook twee buitenlandse talenten aan de selectie toegevoegd.

Vraagtekens

Of dat voldoende zal zijn om een rustig seizoen te beleven, zal nog moeten blijken. Jonge talenten zoals Kuavita, Berberi, Paulo da Silva en Epolo hebben nu een jaartje profvoetbal in de benen en zullen allicht op een stabieler niveau kunnen acteren. Maar het is wel de vraag hoelang het duurt vooraleer ook zij de (definitieve) overstap naar de A-ploeg maken én of de nieuwe jongens direct mee op de kar kunnen springen in een nieuwe rush richting behoud.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top