Carl Hoefkens hoopt record niet te evenaren tegen Charleroi

Jupiler Pro League | Standard kende voorlopig allerminst een goede opening van het seizoen met twee nederlagen op rij. Zondag wacht de altijd beladen en moeilijke derby op het veld van Sporting Charleroi. Carl Hoefkens hoopt dat hij daar niet het negatieve record van 70 jaar geleden zal evenaren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard verloor op de eerste speeldag van STVV en ging vorige week in eigen huis onderuit tegen Union SG. De Rouches moeten vooral aanvallend beter voor de dag gaan komen, want over twee duels zijn de statistieken niet bijster positief met amper zes schoten op doel, vier hoekschoppen en minder dan 1xG.

Offensief draait het nog niet, al moeten we wel aanhalen dat Standard tegen Union SG bijna een uur lang met een man minder moest aantreden. Tegen Charleroi moeten de Luikenaars een oplossing vinden voor het offensieve ‘probleem’, mogelijk kan dat met de tegen Union SG goed ingevallen Romaine Mundl. Carl Hoefkens hoopt tegen Charleroi op puntengewin, anders zal er veel nadruk komen op de gemiste start wat altijd vervelend is voor een nieuwe coach.

Slechtste start in 70 jaar?

Standard begon in het verleden nog wel al eens met twee nederlagen aan het seizoen. De laatste keer was in 2006, toen Johan Boskamp trainer was in de Vurige Stede. Later dat seizoen zou Michel Preud’homme overnemen. Bij een derde nederlaag op rij zou Standard laatste blijven in de Jupiler Pro League en zijn slechtste start in 70 jaar (sinds het seizoen 1953-1954) beleven.

Uiteraard moet Hoefkens nog niet vrezen voor een ontslag. De mercato draait immers nog op volle toeren en Standard gaat zich de komende weken nog versterken. Voor Hoefkens zou het echter wel enorm balen zijn om op dergelijke manier te beginnen bij Standard. Met een zege in Charleroi zou hij bovendien ook punten kunnen scoren bij de eigen aanhang, waar deze derby toch altijd hoog staat aangeschreven. Samen met de matchen tegen Anderlecht. Een nederlaag in het Zwarte Land zou door de Luikse aanhang dan weer niet geapprecieerd worden.

Met publiek

Standard begint dus wel met wat druk aan de partij, maar ook Charleroi pakte nog maar een punt. Het zou dus niet verbazen als beide ploegen voor een gesloten duel gaan zorgen. Charleroi kan in deze thuiswedstrijd wel rekenen op de steun van de eigen aanhang. In het eerste thuisduel tegen Oud-Heverlee Leuven ontbraken ze nog na een straf van vorig seizoen.

Voor hen is de thuismatch tegen Standard dé match van het jaar en zij zullen hun ploeg naar de zege willen stuwen. Standard naar een nul op negen loodsen zou hen bovendien ook veel plezier doen. Het belooft dus weer een vurige Waalse derby te worden.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag vanaf 18u30 de Waalse derby tussen Charleroi en Standard, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top