Waalse klassieker tussen Charleroi en Standard onder hoogspanning

Jupiler Pro League | In de Jupiler Pro League staat de derde speeldag op het programma. Dé topper is het treffen tussen Sporting Charleroi en Standard. De twee Waalse clubs kunnen de punten goed gebruiken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag om 20u45 ontvangt Royal Antwerp FC KV Kortrijk. De Great Old wil weer punten pakken na de nederlaag tegen Anderlecht. KV Kortrijk moet dringend een resultaat gaan boeken, want het wist nog niet een punt bij elkaar te sprokkelen.

Zaterdag om 16u wil RWDM de lijn doortrekken na de zege bij OHL. Met KV Mechelen krijgen ze een taaie tegenstander, die tegen Club Brugge en AA Gent weliswaar maar een punt pakte maar wel toonde dat ze uit een goede organisatie spelen. Om 18u15 gaat Union SG voor een derde zege op rij in de thuiswedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven.

Kan Anderlecht bevestigen tegen STVV?

Het zwaartepunt van de derde speeldag ligt op zondag. Om 13u30 vatten we de dag aan met het altijd beladen duel tussen STVV en Anderlecht. De Kanaries maakten indruk en staan gedeeld aan de leiding met zes punten uit twee duels. Anderlecht is alvast gewaarschuwd, want STVV incasseerde nog geen enkel tegendoelpunt en won al van Standard in eigen huis. RSCA hoopt op zijn beurt dat het op zijn elan kan verdergaan na de deugddoende zege tegen Royal Antwerp FC.

Om 16u staan er twee partijen op het programma. KRC Genk verkeert niet in zijn beste vorm en wil na de zeer verrassende thuisnederlaag tegen KAS Eupen weer aanknopen met een driepunter. Gaat Wouter Vrancken weer stevig roteren op het veld van Cercle Brugge? Voorlopig bracht die rotatie nog maar weinig succes. De Bruggelingen zijn onder coach Miron Muslic een zeer taaie tegenstander. Met hun energieke manier van voetballen zijn ze een zeer moeilijk te bekampen ploeg.

Op hetzelfde tijdstip beginnen KAS Eupen en Club Brugge aan hun duel. Blauw-zwart speelde op de vorige speeldag een goede wedstrijd op het veld van Westerlo. Alleen toonde Club zich niet efficiënt. Kunnen ze dat nu wel zijn? Eupen wil zijn goede start (4 op 6) bevestigen tegen Club Brugge. Ze mogen alvast dromen van een stunt, want vorig jaar wonnen ze in eigen huis al met 2-0 van de West-Vlamingen.

Standard en Charleroi onder druk

Om 18u30 staat dan dé affiche van derde speeldag geprogrammeerd. De Waalse derby tussen Sporting Charleroi en Standard. De twee ploegen hebben stilaan nood aan een driepunter. Charleroi pakte nog maar een punt, terwijl Standard zelfs nog geen enkel punt wist te sprokkelen. Carl Hoefkens wil uiteraard vermijden dat hij met drie nederlagen op rij opent bij zijn nieuwe werkgever.

De speeldag wordt om 19u15 afgesloten met een wedstrijd tussen Westerlo en AA Gent. Dat zou wel eens een spektakelstuk kunnen worden, want beide teams kiezen altijd voor aanvallend voetbal. Vorig seizoen eindigde dit treffen op een 3-3-gelijkspel. België leerde toen het fenomeen Gift Orban kennen. Hij was toen twee keer trefzeker in zijn eerste partij op Belgische bodem.

Het programma van speeldag 3 in de Jupiler Pro League op Eleven:

Vrijdag 11 augustus

Zaterdag 12 augustus

Zondag 13 augustus

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top