Waarom Charles De Ketelaere een doorstart kan maken met Gasperini bij Atalanta

Serie A | Het verhaal van Charles De Ketelaere lijkt na een seizoen al voorbij te zijn bij AC Milan. Atalanta biedt de jonge Belg een kans om een nieuwe start te maken in Italië. Voor De Ketelaere zou deze stap terug misschien wel eens een perfecte tussenstap kunnen zijn. Met trainer Gian Piero Gasperini krijgt hij alvast de ideale leermeester.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na het vertrek van Paolo Maldini werd het snel duidelijk dat AC Milan Charles De Ketelaere liever kwijt dan rijk was. De beloftevolle Belgische aanvallende middenvelder werd de afgelopen weken aan tal van clubs gelinkt. Aston Villa, Marseille, RB Leipzig, RC Lens, PSV en uiteindelijk Atalanta passeerden de revue.

Ondertussen vond AC Milan volgens Fabrizio Romano een akkoord met Atalanta omtrent een uitleenbeurt. De club uit het naburige Bergamo zou een huursom van 3 miljoen euro betalen en een aankoopoptie van 23 miljoen euro hebben bedongen. Daarnaast zou AC Milan in de toekomst ook recht hebben op 10% van de transfersom (op de meerwaarde) bij een vertrek bij Atalanta. De Ketelaere zou een stapje terugzetten, maar met Gasperini krijgt hij een coach die weet hoe hij jong talent moet kneden.

Een ideaal systeem Charles

De Ketelaere kon zich vorig seizoen niet tonen in de 4-2-3-1 van coach Stefano Pioli. Nochtans kreeg de ex-speler van Club Brugge genoeg speelkansen met 13 basisplaatsen en 24 invalbeurten. Met nul goals en een assist presteerde hij simpelweg niet goed genoeg. CDK mocht nochtans op meerdere posities zijn kans wagen: als centrale pion achter de diepe spits, of zelfs via de flank. Het baatte niet.

Bij Atalanta speelt Gasperini een 3-5-2. De twee aanvallers worden er ondersteund door een creatieve tien en er spelen hoge flanken. De Ketelaere komt wellicht het best tot zijn recht als centrale man in dat systeem. Hij zou dus de nodige lopende mensen via de flanken en voor zich krijgen, waardoor hij daar misschien wél brokken kan maken. Met zijn technisch vermogen, doelgerichtheid en loopvermogen past De Ketelaere helemaal bij de speelstijl van Atalanta, dat al jaren een van de leukste ploegen is in de Serie A.

Wel een klik met Gasperini?

Tussen De Ketelaere en Pioli waren er nooit problemen, maar de Italiaanse coach kon de Belg nooit laten renderen. Voor de jonge Belg was de stap van de Belgische naar de Italiaanse top te groot. De Ketelaere kwam er plots in een kleedkamer met wereldtoppers en hij toonde ook net iets te weinig persoonlijkheid. Bij Atalanta komt hij in een warmere omgeving terecht, waar hij meer in de schaduw kan spelen.

Gasperini is een veeleisende trainer, maar iemand die jonge talenten beter maakt. Kijk maar naar bijvoorbeeld Rasmus Hojlund, die voor 70 miljoen euro naar Manchester United trok. De afgelopen jaren wist Atalanta met Cristian Romero (Tottenham), Robin Gosens (Inter), Amad Diallo (Manchester United), Gianluca Mancini (AS Roma), Timothy Castagne (Leicester City), Dejan Kulusevski (Juventus) en Franck Kessié (AC Milan) tal van jonge spelers klaar te stomen. Kan De Ketelaere in de luwte in hun voetsporen treden?

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top