Anderlecht leent Ishaq Abdulrazak uit, Dembélé en Kane dicht bij een transfer?

Voetbal | In de voetbalwereld is de zomer de uitgelezen periode om spelers uit te wisselen in de transfermarkt. Proximus Pickx geeft je dagelijks een update over afgesloten transfers en de belangrijkste geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We openen vandaag het nieuws met Anderlecht. De Brusselse club heeft immers bekendgemaakt dat het middenvelder Ishaq Abdulrazak zal uitlenen aan BK Häcken: een club uit de Zweedse eerste klasse. De 21-jarige Abdulrazak vertoeft sinds vorige zomer in Neerpede. Anderlecht had toen drie miljoen euro veil voor de middenvelder, maar liet de jonge voetballer eerst nog wat rijpen bij RSCA Futures, het reserveteam van de club.

Over het Kanaal raakte dan weer het nieuws bekend dat zowel Mohamed Salah als Kevin De Bruyne het hof worden gemaakt door clubs uit Saoedi-Arabië. Volgens de Sunday Mirror zouden enkele steenrijke teams uit de Saoedische competitie flinke bedragen op tafel willen leggen voor de spelers. Het is echter onduidelijk of die daar momenteel ook oren naar hebben.

Mohammed Kudus, een 23-jarige Ghanese middenvelder van FC Ajax Amsterdam, zal volgend jaar naar verluidt bij Brighton Hove Albion spelen. Brighton zou 44 miljoen euro betalen aan de Amsterdammers en dus kan Kudus volgend seizoen gaan schitteren in de Premier League.

Niemand weet of Harry Kane volgend jaar ook nog in de Premier League zal spelen. Tottenham Hotspur, de huidige club van de topspits, zou in onderhandeling zijn met Bayern München maar die onderhandelingen verlopen naar verluidt bijzonder stroef. Bayern München had een deadline vooropgesteld om wat vaart achter de potentiële transfer te steken, maar Tottenham-voorzitter Daniel Levy heeft naar verluidt lak aan die maatregel. De man zou naar verluidt op vakantie zijn vertrokken en geen plannen hebben om die te onderbreken voor Bayern München. Tottenham weerstaat dus aan de druk van de Rekordmeister, maar volgens sommigen willen ze Harry Kane gewoonweg niet laten gaan.

Het bestuur van Tottenham werkt ondertussen wel nog verder aan andere transfers, zoals die van Micky van de Ven. Deze 22-jarige Nederlandse verdediger staat momenteel op de loonlijst van Wolfsburg, maar zou voor 50 miljoen de overstap maken naar de Premier League. Maandag wordt van de Ven naar verluidt al in Londen verwacht om er medische tests af te leggen.

In Parijs, dat is maar enkele uren vliegen van Londen, hoopt men bij PSG dat de transfer van Ousmane Dembélé zo snel mogelijk in kannen en kruiken is. Dembélé staat momenteel onder contract bij FC Barcelona en daar kijken ze naar verluidt nog even de kat uit de boom, want wie weet komt er nog een lucratief bod binnen vanuit Saoedi-Arabië. Frank Kessie is naar verluidt op weg naar dat land. Barcelona zou immers een bod van 15 miljoen euro hebben gekregen middenvelder van Al-Ahli en hebben toegehapt.

Het geduld van PSG wordt op de proef gesteld door Barcelona, maar niet door Benfica Lissabon. De Portugese topclub zou Gonçalo Ramos immers naar Parijs laten vertrekken voor een nog onbekende som geld. De bonzen van PSG zouden momenteel wel nog nagaan hoe ze ondanks deze transfer wel nog aan de financial fair play-regels kunnen voldoen. Benfica zal dus opnieuw geld op de rekening gestort krijgen en dat geld kan gebruikt worden om João Félix opnieuw in de rangen te sluiten. Félix zou weg mogen bij Atlético Madrid en kan misschien terugkeren naar Lissabon.

Tot slot nog nieuws uit de Serie A. De Italiaanse topclub AS Roma zou een bod hebben aanvaard van de Franse club Rennes voor Nemanja Matic. Als dit nieuws klopt, zal de Servische middenvelder volgend jaar te zien zijn in de Ligue 1.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top