Antwerp aast op een voormalig Brugge-talent, Josko Gvardiol zit officieel bij Manchester City

Voetbal | In de voetbalwereld is de zomer de uitgelezen periode om spelers uit te wisselen in de transfermarkt. Proximus Pickx geeft je dagelijks een update over afgesloten transfers en de belangrijkste geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Titelverdediger Antwerp mikt op behoud en wil tegelijk hoge ogen gooien op het Europese toneel. Daarom wil The Great Old zich op de flanken versterken met een Senegalees talent die speelervaring heeft in ons land: Krépin Diatta. Deze international stond tussen 2018 en 2021 op de loonlijst van Club Brugge en speelt sindsdien in Monaco, waar zijn vooruitgang geplaagd wordt door blessures.

Vrijdagavond - op een zuchtje voor de wedstrijd (en nederlaag) tegen Union - kondigde Standard de verlenging aan van Aron Dønnum, de kersverse aanvoerder van de Rouches. Hij vroeg en kreeg een contract tot 2025.

Kan Anderlecht Zeno Debast houden? Dat is de hamvraag, want de Rode Duivel wordt momenteel door meerdere Europese clubs het hof gemaakt. De nieuwste verleidingspoging komt van onze noorderburen: PSV zou de 19-jarige centrale verdediger graag in Eindhoven laten spelen. Earnest Stewart, technisch directeur van de club, gaf aan ESPN de geruchten toe. "We zijn met hem in onderhandeling, ja", klinkt het daar. Volgens Het Nieuwsblad bereidt PSV een bod voor dat ze bij Anderlecht niet kunnen weigeren.

Debast is niet de enige die mogelijk naar Nederland verkast. Volgens Calciomercato zit Leonardo Bonucci op de schietstoel bij Juventus en zou Ajax geïnteresseerd zijn in de centrale verdediger.

De soap rond het lot van Romelu Lukaku blijft de supporters van Juventus en bij uitbreiding heel Italië in de ban houden. Juventus zou momenteel nog steeds onderhandelen met Chelsea. Naar verluidt zou de Italiaanse recordkampioen Lukaku willen wisselen tegen spits Dusan Vlahovic. Chelsea zou dan wel nog 40 miljoen euro extra op tafel moeten leggen, een bedrag waarover ongetwijfeld nog gebikkeld zal worden. 

Volgens Sky Sports treuzelt Tottenham met een antwoord op een bod voor hun spits Harry Kane. Bayern München zou ruim honderd miljoen euro veil hebben voor de diensten van Kane, maar de Londense club heeft vrijdagavond nog geen antwoord gegeven.

De transfer van de Kroatische verdediger Josko Gvardiol naar Manchester City is rond. The Citizens geven ruim 90 miljoen euro uit om de 21-jarige speler van RB Leipzig te kopen. Daarmee wordt hij de duurste verdediger ter wereld. Gvardiol heeft voor vijf seizoenen getekend.

PSG is naar verluidt gesprekken begonnen met de entourage van Randal Kolo Muani. De Franse spits zou volgens ingewijden staan te springen om Frankfurt te verlaten. Naast de Parijzenaars aast ook PSV op de spits.

Het heeft even geduurd, maar Manchester United heeft met Rasmus Holjund eindelijk een nieuwe spits. De 20-jarige komt voor een bedrag van 72 miljoen euro over van Atalanta.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top