Oefenduels CPL: U23-teams blijven zegevieren; Beerschot wint Memorial en Francs Borains entertaint

Challenger Pro League | Met de laatste rechte lijn richting competitiestart in zicht, worden de type-elftallen bij heel wat Challenger Pro League-teams stilaan maar zeker gevormd. Wie er nog niet niet bij zit - of wie nog maar net gearriveerd is bij zijn nieuwe club - moet de laatste oefenduels van zijn team aangrijpen om de coach alsnog te overtuigen. Wie er wel bij zit, moet zijn goede vorm blijven etaleren. Dat zou moeten resulteren n sterke oefenduels, maar dat was zeker niet overal het geval.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo speelde SK Deinze woensdagavond een vrij matige oefenpot tegen de Nederlandse tweedeklasser Dordrecht. De Oost-Vlamingen presteerden bijzonder matig in de eerste helft en gingen dan ook terecht met een 0-1 achterstand de kleedkamer in. De tweede helft bracht wel beterschap (mede door de vele wissels) en dat resulteerde in de 81e minuut in een gelijkmaker via de onvermijdelijke Lennart Mertens. Eindstand: 1-1.

Jong Genk sloot haar oefenpot tegen tweedenationaler Sporting Hasselt met een beter gevoel af. De jonge Genkies bleven voor de vijfde opeenvolgende keer ongeslagen nadat Adedji in het openingskwartier de 1-0 scoorde en Da Costa in de tweede helft de 0-2 einstand op het bord zette.

Donderdagavond ging RFC Seraing nog eens op zoek naar een eerste oefenzege. De Luikenaars konden nog geen enkele van hun zes vorige oefenpotten winnen en ook tegen CPL-degradant RE Virton mocht er niet gevierd worden. Seraing kwam nochtans vroeg op voorsprong na een penaltygoal van Sissoko, maar Virton zette de bordjes nog voor de rust alweer in evenwicht: 1-1. In een matige tweede helft veranderde de score niet meer waardoor Seraing haar oefencampagne afsluit zonder ook maar één overwinning.

Vrijdag verzorgde vooral Francs Borains het spektakel. De promovendus won met 3-4 van de Nederlandse tweedeklasser Cambuur en tankte zo vertrouwen richting de competitiestart. Aan de rust was het al 2-2 (met Henegouwse goals van Diallo en Chevalier) en na de pauze nam Francs Borains afstand dankzij doelpunten van Tainmont en Lavie. In het slot kwam Cambuur nog terug tot 3-4, maar de Henegouwers hielden stand.

Beerschot leverde dan weer een degelijke prestatie af tegen de Nederlandse eersteklasser Fortuna Sittard tijdens de jaarlijkse memorial Marc Steenackers. Vooral defensief bleek het alweer te kloppen voor de Beren; al werden ze al wel vroeg in de match wat geholpen door een (terechte) rode kaart bij de bezoekers. Voorin was het allemaal net wat minder waardoor echt grote uitgespeelde kansen op één hand te tellen waren. Na 90 minuten stond er dan ook een logische 0-0 op het bord. Penalties moesten (alweer) beslissen over winst en verlies en daarin kroonde goalie Davor Matijas zich tot Kielse held door twee elfmeters te stoppen. Bij Beerschot miste Sanusi, maar Matthys, Reyners, Tshimanga en Michez zorgden voor een 4-2 zege in de penaltyreeks.

Tot slot kwam ook Club NXT alweer in actie. De Brugse beloften boekten een vierde zege in hun achtste oefenduel. Dit keer wonnen de troepen van Nicky Hayen met 1-0 van Jong AZ. William Simba scoorde het enige doelpunt van de match.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top