Krijgen De Ketelaere en Lukaku eindelijk klaarheid over hun toekomst?

Voetbal |

De zomermercato draait momenteel op volle toeren. Proximus Pickx biedt je daarom een dagelijks overzicht van enkele voltooide transfers en een aantal hardnekkige geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sporting Anderlecht duikt tegenwoordig bijna dagelijks op in deze rubriek. Deze keer is er nieuws omtrent Mario Stroeykens. De jonge Anderlechtaanvaller heeft een voorstel tot contractverlenging (zijn huidige verbintenis loopt medio 2024 af) op zak, maar twijfelt om te tekenen. Indien hij niet tekent, moet hij deze zomer verkocht worden.

De overgang van Ayase Ueda van Cercle Brugge naar Feyenoord is officieel. Cercle vangt een recordsom van 10 miljoen euro voor zijn Japanse goalgetter.

In Engeland wordt Leon Goretzka, Duits international en middenvelder bij Bayern, gelinkt aan een transfer naar Manchester United. De Braziliaanse aanvaller Lucas Moura verlaat de Premier League, hij tekent bij São Paulo, de club waar het allemaal begon voor hem.

Volgens transferanalist Fabrizio Romano heeft FC Barcelona een persoonlijk akkoord met João Cancelo, alleen moet Manchester City, waar de vleugelback nog steeds onder contract ligt, ook nog een overeenkomst vinden met Barça.

In Italië wordt er veel gezegd en geschreven over Charles De Ketelaere. Nog volgens diezelfde Fabrizio Romano zou er een deal in de maak zijn tussen AC Milan en Atalanta, waar de ex-Bruggeling op uitleenbasis kan gaan voetballen. Daarvoor moet Atalanta wel een som van 6 miljoen euro betalen, in ruil krijgen ze een optie tot definitieve aankoop. Vraag blijft wel of CDK dat zelf ziet zitten. Volgens diezelfde bron heeft Romelu Lukaku een akkoord gevonden met Juventus, waar hij een contract voor drie jaar kan tekenen. De Gazetta dello Sport meldt dan weer dat Daichi Kamada (ex-STVV) naar Lazio Roma trekt.

In Frankrijk trekt PSG aan de mouw van Gonçalo Ramos, op het WK vorig jaar nog de revelatie bij de Portugese nationale ploeg. Voor een contractueel vastgelegde transfersom van 80 miljoen euro kan de spits weg bij Benfica. Geen probleem voor de rijke eigenaars van de Parijse club. Bij Olympique Lyon hebben ze versterking voor de verdediging gehaald in de persoon van Duje Caleta-Car (ex-Marseille).

Zoals eerder gemeld verkast Deniz Undav van Brighton naar Stuttgart, dat hem voor een jaar huurt. Nog in Duitsland valt te horen dat Juan José Perea, die bij Stuttgart op overschot is, op het punt staat te tekenen bij Hansa Rostock. Een streep door de rekening van Standard, dat de spits hoog op het verlanglijstje had staan.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top