Debast op de radar van PSV, Ueda moet Cercle vele miljoenen opleveren

Voetbal |

De zomermercato draait momenteel op volle toeren. Proximus Pickx biedt je daarom een dagelijks overzicht van enkele voltooide transfers en een aantal hardnekkige geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ziet Sporting Anderlecht opnieuw een sterkhouder en topper uit de jeugdacademie vertrekken? Verschillende media melden immers dat Zeno Debast verregaande interesse geniet van PSV Eindhoven. De vraagprijs circuleert rond de 20 miljoen euro, al zou er vanaf 15 miljoen euro onderhandeld kunnen worden, weet La Dernière Heure. Vreemd, want niet zo lang geleden liet paars-wit nog weten dat Debast niet te koop is. De Brusselaars zitten zelf op de piste van Ardon Jashiri, verdedigende middenvelder bij Luzern, als optie om het middenveld te versterken.

Ook Standard is nog op zoek naar versterking, voor de aanvalslinie dan vooral. Er passeren veel namen de revue, maar de meest geciteerde is die van Juan José Perea, een Colombiaanse spits van 22 jaar oud die momenteel bij Stuttgart voetbalt. De Duitse club aast zelf op Deniz Undav, mocht die transfer er komen, wordt ook die van Perea een stuk realistischer.

Cercle Brugge staat op het punt om topschutter Ayase Ueda te verliezen aan Feyenoord. Reden waarom de Japanse spits niet in de kern zat op de openingsspeeldag tegen Antwerp. Cercle zou zo’n 10,25 miljoen euro incasseren, een transferrecord voor de Brugse vereniging.

KAA Gent rekent niet langer op Giorgi Chakvetadze. De Georgische spelverdeler werd vorig seizoen uitgeleend aan Slovan Bratislava en zou nu richting Watford gestuurd worden.

Sint-Truiden gaat shoppen op de Amerikaanse spelersmarkt. Meer bepaald die van de universiteitsploegen. Daar zouden ze de aanvaller Kahveh Zahiroleslam op het oog hebben, die voor Yale Bulldogs uitkomt. Volgens Het Nieuwsblad legde de 21-jarige Amerikaan een bevredigende testperiode af bij de Kanaries.

Isaac Davies, een 21-jarige scherpschutter uit Wales, moet de aanval van KV Kortrijk versterken. Volgens Het Laatste Nieuws zou hij door de Kerels een jaar gehuurd worden van Cardiff City.

In Engeland heeft Arsenal een nieuwe doelman op het oog. Het zou gaan om de Spanjaard David Raya, nu nog actief bij Brentford. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano is er al een akkoord tussen beide clubs, Arsenal zou 46 miljoen euro veil hebben voor de keeper. Manchester City staat dan weer op het punt om Carlos Borges naar Ajax Amsterdam te laten gaan. De jonge Portugese linksachter moet zo’n 20 miljoen euro opleveren, maar City wil een terugkoopclausule laten opnemen in de deal.

In Spanje heeft Real Sociedad een toptransfer beet: het plukt bij RB Leipzig André Silva weg. De Portugese international wordt een jaar verhuurd aan de Basken. Die zouden trouwens ook op het spoor zitten van Charles De Ketelaere, meldt Estadio Deportivo. De Rode Duivel mag nog steeds weg bij AC Milan.

Een mooi brugje naar de Serie A, waar nog een andere Belg in de transfercarroussel genoemd wordt. Koni De Winter, verdediger bij Juventus, staat in de belangstelling van Genua, waar hij wellicht op meer speelkansen kan rekenen. Fiorentina aast dan weer op Yerry Mina, voormalig speler van FC Barcelona en sinds deze zomer einde contract bij Everton. Er zou al een princiepsakkoord zijn met de speler.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top