Manchester City hoopt negatieve reeks van Sevilla te verlengen

Voetbal |

Vijf opeenvolgende nederlagen. Ziedaar het trieste rapport van Sevilla in de strijd om de Europese Supercup. In hun zevende poging (de eerste wonnen ze wel) om die Europese prestigetrofee te winnen, wacht hen een clash met Champions League-winnaar Manchester City. The Citizens zullen het zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne moeten stellen en dat biedt mogelijkheden voor Sevilla, waar ene Adnan Januzaj voorlopig nog op de loonlijst staat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met zeven keer de eindzege in de UEFA Europa League mag Sevilla FC zich de recordhouder in die tweede hoogste Europese competitie noemen. Wat het nog straffer maakt: hun eerste prijs in die competitie kwam er pas in 2006. De Spaanse club ontpopte zich dus pas in deze nieuwe eeuw tot een echte specialist.

Het betekent ook dat Sevilla al zes keer om de Europese Supercup heeft mogen spelen. Daarin toonde het zich iets minder gespecialiseerd. Enkel bij hun eerste poging was er succes, maar in 2007, 2014, 2015, 2016 en 2020 bleek de winnaar van de Champions League steeds beter dan die van de Europa League. Dit weekend krijgen ze een nieuwe, zevende kans om die Europese prestigetrofee bij in de prijzenkast te zetten.

Dan moeten ze wel voorbij Manchester City geraken, dat vorig seizoen oppermachtig naar een eerste eindzege in de Champions League doorstoomde. De machine van Pep Guardiola behaalde zelfs de vrij unieke treble, met ook nog de Engelse landstitel en de FA Cup mee op het palmares. Ontegensprekelijk dus de beste ploeg van de wereld op dit moment.

KDB niet van de partij

Bij Man City hoopten ze dat Kevin De Bruyne fit aan het nieuwe seizoen kon beginnen, maar niets is minder waar. De draaischijf van Pep Guardiola begon aan de eerste wedstrijd van het seizoen (tegen Burnley), maar moest het veld na amper 20 minuten verlaten. KDB zou nog steeds last hebben van een hamstringblessure die hem vorig seizoen aan de kant hield en zou hierdoor enkele weken in de lappenmand komen te liggen. Onze landgenoot mag dus een kruis maken over de Europese Supercup en dat zette de gezichten op onweer in Manchester, ondanks de overtuigende winst tegen het Burnley van Vincent Kompany (0-3).

Gelukkig heeft Guardiola nog enkele andere topspelers ter beschikking, zoals Erling Haaland bijvoorbeeld. En als die komende woensdag Sevilla over de knie kunnen leggen, wint Man City de allereerste Supercup uit zijn geschiedenis. Wist je trouwens dat Man City ooit al eens een Europese beker heeft gewonnen? Dat was in 1970. Toen wonnen The Citizens immers de toenmalige Beker der Bekerwinnaars

De magie van Januzaj

Langs Spaanse kant kan men teren op een goed gerodeerd geheel, ook vorig seizoen was die collectieve kracht weer hun sleutel tot succes op Europees vlak. Vraag is alleen of dat volstaat tegen een Manchester City met al zijn individuele kwaliteit. Op dat vlak zou Sevilla best wel een snuifje Belgische magie kunnen gebruiken in de persoon van Adnan Januzaj, de Rode Duivel met de gouden linkspoot. Alleen… die staat op de uitgaande transferlijst van de Andalusiërs.

Vorig seizoen werd onze landgenoot al eens uitgeleend aan het Turkse Basaksehir en ook voor de komende campagne lijkt hij niet in de plannen te passen van Sevilla-coach José Luis Mendilibar. Januzaj mag/moet vertrekken. De kans dat hij dus in actie komt tijdens de Europese Supercup is zeer klein. Volgens de Spaanse media staat Januzaj dicht bij een transfer naar Cadíz, dat hem wil in eerste instantie wil huren, met een verplichte aankoopclausule van 3 miljoen euro.

Volg de UEFA Supercup tussen Manchester City en Sevilla FC op woensdag 16 augustus vanaf 21u00 op Pickx+ Sports 1.

Je volgt de UEFA Champions League het hele seizoen lang dankzij op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top