Jackpot voor de familie Dárdai bij Hertha Berlin

Bundesliga | Pál Dárdai lijkt een zeer vrijgevige vader te zijn. Tijdens de match van Hertha Berlijn tegen Düsseldorf, tijdens de eerste speeldag van de tweede klasse in Bundesliga, aarzelde de coach van het Berlijnse team niet om zijn drie zonen tegelijk op te stellen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgelopen weekend heropenden de ploegen in de tweede divisie van de Bundesliga de debatten. Als rode lantaarn in het vorige seizoen hoopt het Hertha Berlin van Dodi Lukebakio om opnieuw aan te knopen bij eerdere successen door trainer Pál Dárdai in te schakelen. Maar de Berlijnse ploeg werd al gauw met zijn voetjes op de grond gezet nadat Düsseldorf hen versloeg met 1-0. Opvallend genoeg was de nederlaag in deze wedstrijd niet het grootste nieuws.

Wat wel opviel, was dat de trainer niet aarzelde om Marton Dárdai, een van zijn zonen, in zijn basiselftal te plaatsen. Sterker nog, tijdens de wedstrijd tegen Düsseldorf voerde hij vervolgens niet één maar twee andere van zijn zonen op: Bence en Palkó. Als gevolg hiervan bevond Hertha Berlin zich een goed kwartier in de eigenaardige situatie dat de ploeg voor een derde uit de drie kinderen van de coach bestond.

Nepotisme?

Het is in de voetbalwereld niet ongezien dat trainers hun kinderen speeltijd aanboden terwijl ze daar soms simpelweg het niveau (nog) niet voor hadden. Zo is er bijvoorbeeld Francesco D'Onofrio, die op de zeventiende speeldag van het seizoen 2010/11 mocht invallen in een wedstrijd tegen Lierse SK. Een deel van de supporters kon de beslissing van zijn vader en trainer Dominique D'Onofrio niet smaken en trakteerde zoon Francesco op een fluitconcert.

In het geval van Pál Dárdai lijkt er van vriendjespolitiek of nepotisme niet echt sprake te zijn. Zijn 21-jarige zoon Márton is een product van de jeugdopleiding bij Hertha Berlin, de club waar zijn vader het grootste deel van zijn carrière doorbracht. Hij klom langzaam maar zeker op tot hij in 2020 in de eerste ploeg belandde. Sindsdien heeft hij meegedaan aan zo'n veertig wedstrijden in de Bundesliga.

De 24-jarige Palkó heeft bijna hetzelfde parcours gevolgd als zijn broer. Maar in tegenstelling tot Márton koos Palkó ervoor om zijn eerste stappen als profspeler te zetten in het tweede team van de Berlijnse club, voordat hij vorig jaar naar Hongarije vertrok. Na een goed seizoen in het A-team haalde Hertha Berlin hem terug, in de overtuiging dat hij het niveau had van de Duitse tweede klasse. Wat betreft de 17-jarige Bence is de concensus dat hij als Duitse jeugdinternational de toekomst van de club vertegenwoordigt.

Sponsors

In november 2022 werd 777 Partners, de eigenaar van Standard, meerderheidsaandeelhouder van Hertha Berlin. Het eerste seizoen in Duitsland eindigde nogal slecht met een degradatie op het einde, wat voor de Amerikaanse aandeelhouders geen goed teken was. De degradatie zorgde ook voor onrust bij de supporters, die hoopten dat de club zijn tweede adem zou kunnen vinden dankzij de Amerikaanse investeerders.

In Luik wordt deze evolutie eveneens in de gaten gehouden en hopen club en supporters dat eenzelfde situatie zich niet in de Vurige Stede zal voordoen. In ieder geval staan de sponsors onder druk om Hertha opnieuw beter te doen presteren. Het seizoen begon slecht met de eerder genoemde nederlaag in Düsseldorf. Maar wie weet kunnen de drie zonen van Dárdai de club weer op het goede spoor zetten?

Volg de tweede klasse van de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top